Gå direkt till innehåll
Med och tog det första spadtaget var fr v  Annika Reis, regional sälj- och marknadschef Riksbyggen, Ulf Persson, arbetschef NBI, Anders Jeppsson, marknadsområdeschef Riksbyggen och Charlotte Wibelius, projektledare Riksbyggen.
Med och tog det första spadtaget var fr v Annika Reis, regional sälj- och marknadschef Riksbyggen, Ulf Persson, arbetschef NBI, Anders Jeppsson, marknadsområdeschef Riksbyggen och Charlotte Wibelius, projektledare Riksbyggen.

Pressmeddelande -

Första spadtaget för Riksbyggens 52 seniorbostadsrätter på Elinegård i Malmö

Byggandet av bostadsrätterna i Bonum Brf Sångstenen på Elinegård i Malmö är nu officiellt startat. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder och Brf Sångstenen kommer att innehålla 52 lägenheter och byggs intill Elinegårds nya stadsdelspark.

– Det är väldigt roligt att vi nu officiellt har startat byggandet av Bonum Brf Sångstenen. Med Bonum erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska bostäder med stort fokus på det sociala i bostadsrättsföreningen där det är möjligt att leva aktivt och bo kvar långt upp i åldrarna, säger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Sydväst.

Alla lägenheter kommer att ha balkong eller uteplats och i föreningen finns gemensamhetslokal där de boende kan umgås med sina grannar. Lägenheter byggs i storlekarna 1–4 rum och kök, från drygt 39 till 99 kvadratmeter. Inflyttningen är planerad till våren 2023.

– Bostäderna i Bonum Brf Sångstenen får ett fantastiskt bra läge med närhet både till Limhamns ståtliga kalkbrott och Elinegårds nya stadsdelspark. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och de boende har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster, det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester eller att fönstren putsas, berättar Camilla Lundström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Sydväst.

Bonum Brf Sångstenen kommer att bestå av två bostadshus med söderfasaden mot den nya stadsdelsparken och den lilla lokalgatan Systerbrunnsvägen som sträcker sig från Elinelunds sommarstad längs parkens norra sida. Området Elinegård ligger söder om Annetorpsvägen intill kalkbrottets östra sida.

Några av hållbarhetsåtgärderna i projektet:

  • Varierande växtlighet på gården för ökad biologisk mångfald.
  • Grillplats och boulebana.
  • Gröna tak på miljöhus.
  • Återvinningsrum.
  • Husen byggs enligt kraven för Miljöbyggnad Silver.

För mer information:
Camilla Lundström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Sydväst, 040-10 94 57

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll