Gå direkt till innehåll
Fr v Mårten Lilja, vice vd, Johanna Frelin, vd och Tobias Dysenius, försäljningschef.
Fr v Mårten Lilja, vice vd, Johanna Frelin, vd och Tobias Dysenius, försäljningschef.

Pressmeddelande -

Riksbyggen ökade försäljningen av bostadsrätter med 33 procent under 2021

Riksbyggen sålde totalt 1 253 bostadsrätter under 2021, det är en ökning med 33 procent jämfört med 2020. Försäljningsframgångarna finns i projekt över hela landet - Malmö, Helsingborg, Stockholm, Kalmar, Kungälv, Vänersborg, Eskilstuna, Västerås, Sundsvall, Gällivare och Kiruna är några av de städer som sticker ut i försäljningsstatistiken. Fler kunder väljer att köpa på ritning vilket är ett trendbrott under 2021.

– Riksbyggen kan se tillbaka på ett mycket framgångsrikt 2021 och nu siktar vi på en fortsatt stark utveckling under det kommande året. Vi har en tydlig strategi att öka bostadsproduktionen för att minska bostadsbristen, säger Johanna Frelin, vd för Riksbyggen.

Exempel på projekt som sålt bra under 2021 är Brf Djurgårdsvyn, Stockholm, Brf Åstråket, Eskilstuna, Bonum Brf Boulogner, Skövde, Brf Sjömärket, Västerås, Brf Utsikten i Dalby, Lund, Brf Slottshamnen i Malmö, Brf Fredriks Udde, Kalmar, Brf Tranebergsängen i Bromma, Stockholm, Brf Kaprifolen, Kungälv, Brf Korseberg Fjärd, Vänersborg, Brf Laröds Blomma, Helsingborg, Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall, Brf Sjöparken i Gällivare. 

– Det är glädjande att Riksbyggen och stora delar av branschen haft ett bra 2021. Byggtakten av nya bostäder på en acceptabel nivå men det krävs dedikerade politiska satsningar för att hålla byggandet uppe över tid, säger Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

Riksbyggen har under 2021 i stora delar helt sålt slut på lagret av inflyttningsklara lägenheter.

– Det är fortsatt ett stort tryck på lägenheter med kort tid till inflyttning. Vi ser dock under 2021 att fler kunder är beredda ”att köpa på ritning” än tidigare. Det är viktigt för att hålla bostadsproduktionen uppe med tanke på det Moment 22 som annars uppstår med tanke på bankernas säljkrav för byggstart, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad.

För mer information:
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66
Hakan.andersson@riksbyggen.se
Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad, 070-551 06 61
tobias.dysenius@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll

Johanna Frelin, vd Riksbyggen. Foto: Evelina Carborn

Riksbyggen säljer 70 procent av Unobo till Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB köper 70 procent av Riksbyggens dotterbolag Unobo för ett underliggande fastighetsvärde om cirka 6 900 mkr. Unobo har ett bostadsbestånd som omfattar 5 368 lägenheter. Riksbyggen stannar kvar som en långsiktig ägare med en andel på 30 procent av Unobo. Försäljningen görs för att Riksbyggen vill frigöra kapital för att öka sin nyproduktion av bostäder.

Röda mattan utrullad för de boende i Riksbyggens Bonum Brf Sundemans backe i Västerås

Röda mattan utrullad för de boende i Riksbyggens Bonum Brf Sundemans backe i Västerås

Den här veckan startade inflyttningen i Riksbyggens Bonum Brf Sundemans backe i Västerås. Föreningen består av sammanlagt 71 lägenheter i ett centralt läge i Västerås med närhet både till centrum och till service som vårdcentral och apotek. ”Snackisen” vid inflyttningen är Vega-skylten, en klassiker i Västerås som prydde grillen med samma namn och som tidigare fanns på platsen.