Gå direkt till innehåll
Inom kort startar Riksbyggen uthyrningen av 182 lägenheter i Berga Park.
Inom kort startar Riksbyggen uthyrningen av 182 lägenheter i Berga Park.

Pressmeddelande -

Slutsålt i Riksbyggens Brf Riddaren i Berga Park, Linköping

Den sista av Riksbyggens 43 bostadsrätter i Brf Riddaren i Berga Park i Linköping är nu såld. Inflyttningen i de Svanen-märkta lägenheterna kommer att ske i oktober 2021. I samma kvarter bygger Riksbyggen 182 hyresrätter med start för uthyrning i mitten av maj 2021.

– I Brf Riddaren har Riksbyggen kunnat erbjuda riktigt prisvärda bostadsrätter med ett pris under 30 000 kr/kvm. Det har också återspeglat sig i efterfrågan och det är fantastiskt roligt att vi redan nu har sålt alla lägenheter i projektet, säger Per Vide, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggen Bostad Öst.

Brf Riddaren består av 43 yteffektiva och de minsta lägenheterna kan passa perfekt som studentlägenhet. Storlekarna är 1-3 rum och kök med en boyta på 35–59 kvadratmeter. Lägenheterna är ljusa och välplanerade och husen är utformade så att de ska vara beständiga och lättskötta över tid.

– I projektet kombinerar vi en attraktiv prisnivå med hållbarhet. Lägenheterna är Svanenmärkta och Riksbyggen erbjuder alla boende medlemskap i bilpool som ett alternativ till en egenägd bil, berättar Per Vide.

Svanenmärkningen av husen är ett kvitto på att husen är en bra produkt med en utomstående, oberoende part som ställer tuffa krav och kontrollerar hela byggprocessen. Resultatet blir en byggnad där människor får en sund inomhusmiljö, och där påverkan på miljön blir så liten som möjligt.

I två huskroppar byggs 182 hyreslägenheter om sju till åtta våningar. Lägenheterna byggs i storlekarna 1-3 rum och kök och samtliga ligger mot en grön innergård. Också dessa är Svanenmärkta.

– I mitten av maj startar vi uthyrningen av lägenheterna. Det blir hög standard i alla lägenheter, till exempel blir det ekparkett i alla rum och i de helkaklade badrummen finns både tvättmaskin och torktumlare, berättar Patrice Wedlund, säljare och marknadskoordinator hyresrätter på Riksbyggen.

Inflyttningen i hyreslägenheterna kommer att ske i etapper med start i februari 2022. I projektet finns även en lokal om 627 kvm uppdelad på tre våningar. Lokalen kan antingen hyras i sin helhet eller delas upp.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Vide, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggen Bostad Öst, 013-24 93 32

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll