Gå direkt till innehåll

Regioner: Malmö

Lägenhet i Brf Kanalpromenaden stylad av Marie Olsson Nylander

Se första bilderna från samarbetet mellan Riksbyggen och Marie Olsson Nylander

När Riksbyggen lägger ut exklusiva takvåningar i centrala Malmö till försäljningar görs det i samarbete med den kända inredaren Marie Olsson Nylander. Riksbyggen vill ge inspiration till presumtiva kunder om hur man kan sätta en personlig prägel på individuellt och lekfullt sätt i nyproduktion.

Visionsbild över Riksbyggens femte projekt i Hyllie

Riksbyggen vinner markförvärv i Hyllie i Malmö

Tillsammans med åtta andra aktörer har Riksbyggen vunnit markförvärv i Hyllie i Malmö. Hyllie är ett av Malmös största utbyggnadsområden med stort klimatfokus. Riksbyggen planerar nu för sitt femte bostadsprojekt i området.

Malin Persson, nyinflyttad i Brf Stella i Malmö

Nu går första flyttlassen till Riksbyggens Brf Stella i Västra Hamnen i Malmö

Nu går flyttlassen för de allra första att flytta in i sina nya boenden i Riksbyggens Brf Stella i Västra Hamnen i Malmö som byggstartades hösten 2021. Brf Stella är uppföljaren till Brf Stjärnfyren och är den andra etappen av tre i samma kvarter i Västra Hamnen där Riksbyggen totalt byggt sju bostadsrättsföreningar i området.

Nyinflyttade Leif och Marita Folkesson på sin balkong i Brf Slottshamnen

Första flyttlasset till Brf Slottshamnen i Malmö

Våren 2021 togs det första spadtaget för Riksbyggens Brf Slottshamnen i centrala Malmö och nyligen gick första flyttlassen för de nya boende. Brf Slottshamnen är den första av tre etapper i där Riksbyggen omvandlar ett gammalt industrikvarter till moderna bostäder för nutidens Malmöbor.

Klart för byggstart av Riksbyggens Brf Nova i Västra Hamnen, Malmö

Klart för byggstart av Riksbyggens Brf Nova i Västra Hamnen, Malmö

Riksbyggen har tagit beslut om att starta byggandet av Brf Nova i Västra Hamnen. Byggstarten är planerad att ske i början av 2023 och är ännu ett Riksbyggen-projekt som startar på egen kassa. Entreprenadavtal har tecknats med NIMAB Entreprenad AB för genomförande av projektet. Brf Nova kommer totalt att omfatta 88 bostadsrätter i varierande storlekar, från ett till fem rum och kök.

Fantastiska Brf Skeppskajen med ett perfekt läge i centrala Malmö.

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Skåne och över hela landet

Lördagen den 12 november mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 30 projekt från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter. I Skåne visar Riksbyggen fem projekt, i Malmö, Helsingborg och Båstad.
– Det finns många fördelar med att köpa nyproducerade bostäder. Husen är energieffektiva och de

Inflyttning i Riksbyggens Brf Nära i Hyllie

Inflyttning i Riksbyggens Brf Nära i Hyllie

Brf Nära är Riksbyggens tredje bostadsrättsförening i Hyllie, Malmö. Projektet innehåller både lägenheter och townhouse. Nu har samtliga boende flyttat in och kan börja njuta av sina nya hem, med nära till det mesta.

Bygglov för Riksbyggens Brf Nova i Västra Hamnen, Malmö

Bygglov för Riksbyggens Brf Nova i Västra Hamnen, Malmö

Beslut om bygglov för Riksbyggens Brf Nova är nu taget. Brf Nova är uppföljaren till Riksbyggens två tidigare etapper Brf Stjärnfyren och Brf Stella i Västra Hamnen. Byggstart i Brf Nova är planerad att ske under hösten 2022 och föreningen kommer totalt att omfatta 88 bostadsrätter i varierande storlekar, från ett till fem rum och kök.

Stolt gäng! Fr v Anders Jeppsson, Riksbyggen, Jenny Nygren, Jaenecke, Herman Sköldberg, Rits Ark, Kenji Miyazu, Jaenecke, Emil Nilsson, Riksbyggen, Bunmi Odubeyi, WSP, Daniel Malm, BAB, Kenneth Andersson, BAB, Jan Stefors, BAB.  Foto: Bojana Lukac.

Riksbyggens Brf NEO Davidshall vinnare av Gröna Lansen och Stadsbyggnadspriset i Malmö

Dubbel vinst till Riksbyggen! Brf NEO Davidshall i Malmö har tilldelats både Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen. Riksbyggen har byggt om det före detta polishuset i Malmö till bostäder. Brf NEO Davidshall består av 122 bostäder, både nyproducerade lägenheter i tre nybyggda huskroppar och lägenheter som byggts i det fd polishusets tidigare lokaler anno 1934.

Brf Stella – Riksbyggens nya säljsuccé i Västra Hamnen, Malmö

Brf Stella – Riksbyggens nya säljsuccé i Västra Hamnen, Malmö

Försäljningen av lägenheterna i Riksbyggens Brf Stella går i snabb fart, 42 av de 57 bostäderna är redan sålda och ytterligare tio är reserverade. Brf Stella byggs i Västra Hamnen och fyra av de 57 bostäderna kommer att bli townhouse i två plan.

Riksbyggen Brf NEO Davidshall i Malmö finalist till Årets projekt i Guldhemmet.

Riksbyggen dubbelt nominerade till Guldhemmet: Årets projekt och Årets bostadsutvecklare

Riksbyggen har två år på raken vunnit utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet. Inför årets upplaga av tävlingen är Riksbyggen finalist både i kategorin Årets projekt med Brf NEO Davidshall, Malmö och i kategorin Årets bostadstutvecklare. Vinnarna kommer att koras den 11 maj i Stockholms stadshus på Hemnets gala.

Riksbyggens Brf NEO Davidshall i Malmö vinner Årets Miljöbyggnad

Riksbyggens Brf NEO Davidshall i Malmö vinner Årets Miljöbyggnad

Vinnare! Riksbyggens Brf NEO Davidshall i Malmö har utsetts till Årets Miljöbyggnad i Sweden Green Building Awards. Riksbyggen har byggt om det före detta polishuset i Malmö till bostäder. Brf NEO Davidshall består av 122 bostäder, både nyproducerade lägenheter i tre nybyggda huskroppar och lägenheter som byggts i det fd polishusets tidigare lokaler anno 1934.

Riksbyggens Brf NEO Davidshall i Malmö finalist i Årets Miljöbyggnad

Riksbyggens Brf NEO Davidshall i Malmö finalist i Årets Miljöbyggnad

Riksbyggen har byggt om det före detta polishuset i Malmö till bostäder och nu kan Brf NEO Davidshall bli Årets Miljöbyggnad. Den 30 november går 2021 års Sweden Green Building Awards av stapeln och i kategorin Årets Miljöbyggnad är Brf NEO Davidshall finalist.

Townhouse särskilt populära i Riksbyggens Brf Nära i Hyllie, Malmö

Townhouse särskilt populära i Riksbyggens Brf Nära i Hyllie, Malmö

Den sista lägenheten är nu såld i Riksbyggens Brf Nära i Hyllie i Malmö. Föreningen kommer att bestå av 47 bostäder, både stadsradhus, så kallade townhouse, och vanliga lägenheter. Inflyttningen i Brf Nära är planerad att starta under november 2022.

Inflyttningen i Riksbyggens Brf NEO Davidshall är klar

Inflyttningen i Riksbyggens Brf NEO Davidshall är klar

Nu är alla lägenheter inflyttade, utom två, i det före detta polishuset i Davidshall i Malmö. Totalt består Riksbyggens Brf NEO Davidshall av 122 lägenheter i olika planlösningar och storlekar. Genom hela projektet har stor vikt lagts vid att behålla det unika husets karaktär och byggnadsmaterial har återanvänts när de nya bostäderna har skapats.

Visa mer