Gå direkt till innehåll
Lägenhet i Brf Kanalpromenaden stylad av Marie Olsson Nylander
Lägenhet i Brf Kanalpromenaden stylad av Marie Olsson Nylander

Pressmeddelande -

Se första bilderna från samarbetet mellan Riksbyggen och Marie Olsson Nylander

När Riksbyggen lägger ut exklusiva takvåningar i centrala Malmö till försäljningar görs det i samarbete med den kända inredaren Marie Olsson Nylander. Riksbyggen vill ge inspiration till presumtiva kunder om hur man kan sätta en personlig prägel på individuellt och lekfullt sätt i nyproduktion.

I centrala Malmö bygger Riksbyggen flera nya bostäder. Längst upp i föreningen Brf Kanalpromenaden på Citadellskajen, finns tre stora takvåningar till försäljning. I en av dem, en våning på 125 kvadratmeter, har Riksbyggen låtit inredaren Marie Olsson Nylander, känd från bland annat tv-programmet Husdrömmar Sicilien, inreda alla rum och även tillhörande takterrass. Lägenheten kommer att öppnas för visning på Riksbyggens Stora visningsdag den 21 april.

- Vi på Riksbyggen bygger bostäder för alla, och därför vill vi visa i vår styling att en bostad kan ha karaktär och egen stil. Vi vill inspirera boende och köpare till att inreda personligt och visa potentialen i nyproduktion, säger Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen i Malmö.

I den här nyproducerade lägenheten har Marie huvudsakligen använt vintageföremål i inredningen för att skapa kontrast mot de nya byggmaterialen. Stora tavlor och mattor har använts för att rama in och ge en lugn känsla. Genom att använda olika texturer som ull, sammet, glas, gammal keramik och kombinera dessa med jordiga färger mot exempelvis en ny bänkskiva har Marie gjort att lägenheten känns ombonad och mysig.

- Jag gillar att inreda så att det blir ett drama - ett utropstecken, för att skapa en effekt och locka in i lägenheten. För att skapa karaktär i de små rummen valde jag att tapetsera och måla dem. Mitt tips till den som köper nyproduktion är att satsa på att blanda strukturer och texturer, säger Marie Olsson Nylander.

Maries fem inredningstips för nyproducerade lägenheter:

  • Inred nyproduktion med vintage - så skapas spännande kontraster som framhäver mötet mellan nyproducerade och äldre material
  • Våga gå loss och tapetsera eller måla väggarna i mindre rum - det ger personlighet och definition
  • Blanda olika texturer, material och addera jordnära färger med djup och värme – så blir den nyproducerade bostaden mjuk och ombonad
  • Ha hellre några få riktigt stora inredningsdetaljer än många små – det ger en lugnare och lyxigare känsla i rummet
  • Låt inredningen växa fram, känn efter vad den här bostaden behöver

Mer om Brf Kanalpromenaden

Kontaktuppgifter:
Mira Lindahl, presschef på Riksbyggen mira.lindahl@riksbyggen.se 070 - 258 36 38
Henrik Persson, sälj och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i Malmö henrik.persson@riksbyggen.se 040 - 10 94 62

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38