Gå direkt till innehåll

Regioner: Gällivare

Gällivare kommun och Riksbyggen samarbetar för ett nytt LSS-boende

Gällivare kommun och Riksbyggen samarbetar för ett nytt LSS-boende

Gällivare kommun och Riksbyggen har startat ett samarbete för att utreda förutsättningarna för att uppföra ett LSS-boende med delaktighet i fokus. I juni kommer frågan om bildande av en kooperativ hyresgästförening att tas upp för beslut i kommunfullmäktige i Gällivare.

Från vänster: Ulla-Britt Karlsson - lägenhetsköpare, Lars Lundgren - marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad, David Sundström - affärschef på Lindbäcks bygg och Birgitta Larsson (S) kommunalråd i Gällivare.

Första spadtaget för Riksbyggens Brf Sjöparken i Gällivare

Riksbyggen har börjat bygga Brf Sjöparken i Gällivare. Projektet, som inkluderar 61 bostäder i centrala Gällivare, är en del av samarbetet med LKAB för att möta bostadsbristen. Bostäderna förväntas vara klara för inflyttning i slutet av 2024. En visningsdag kommer att äga rum den 10 september mellan kl 12-14.

Byggstart för Riksbyggens 61 bostäder i Gällivare

Byggstart för Riksbyggens 61 bostäder i Gällivare

Nu har Riksbyggen tagit beslut om att starta byggandet av 61 bostäder i Brf Sjöparken, centralt i Gällivare. Byggstarten är planerad ske under sommaren 2023 med en preliminär inflyttning kring årsskiftet 2024/2025. Entreprenadavtal har tecknats med Lindbäcks bygg för genomförande.

Brf Sjöparken

Riksbyggen säljstartar över 60 bostäder i centrala Gällivare

Den 11 maj öppnar Riksbyggen upp för försäljning av 61 bostadsrätter i Brf Sjöparken. De moderna bostäderna erbjuder ett bra läge och inglasade balkonger. Byggstart för Brf Sjöparken är planerad att ske till sommaren 2023 med planerad inflyttning 2024/2025.

Brf Sjöparken

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Gällivare och Kiruna samt över hela landet

Söndagen den 23 april mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning av bostadsprojekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 41 projekt på 24 orter från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter, seniorbostäder samt boenden med äganderätt. I Gällivare visar Riksbyggen visar upp Brf Sjöparken i Kiruna visas Brf Glasbjörken.

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Gällivare, Kiruna och hela landet

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Gällivare, Kiruna och hela landet

Söndagen den 5 februari mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 34 projekt på 23 orter från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter. Riksbyggen visar upp Brf Sjöparken i Gällivare och Brf Glasbjörken i Kiruna.

Röda mattan utrullad för alla nyinflyttade!

Inflyttning i Riksbyggens Brf Midnattssolen på Repisvaara

Nu har ett gäng förväntansfulla köpare flyttat in i sina nyproducerade lägenheter i Brf Midnattssolen på Repisvaara - Riksbyggens första bostadsprojekt i Gällivare i samband med samhällsomvandlingen. Brf Midnattssolen består av 40 bostadsrätter om ett till fyra rum och kök.