Gå direkt till innehåll
Brf Sjöparken
Brf Sjöparken

Pressmeddelande -

Riksbyggen säljstartar över 60 bostäder i centrala Gällivare

Den 11 maj öppnar Riksbyggen upp för försäljning av 61 bostadsrätter i Brf Sjöparken. De moderna bostäderna erbjuder ett bra läge och inglasade balkonger. Byggstart för Brf Sjöparken är planerad att ske till sommaren 2023 med planerad inflyttning 2024/2025.

– Nu fortsätter Riksbyggen sitt framgångsrika bostadsbyggande i Malmfälten. Det finns en efterfrågan på fler bostadsrätter i Gällivare och Riksbyggen vill bidra till kommunens tillväxt genom att tillföra fler bostäder, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr.

Brf Sjöparken får 61 ljusa och moderna lägenheter fördelade på två bostadshus om 6-7 våningar. Lägenhetsstorlekarna spänner från 1-4 rum och kök om 29-97 kvadratmeter. På taken installeras solceller för att tillvarata solens energi, vilket är bra både för miljö och föreningens ekonomi. Det blir de första nyproducerade bostadsrättshusen med solceller på taken i Gällivare.

Husen ligger nära butiker och restauranger samtidigt endast ett stenkast från strövområden, badhus och skola.

– Här får de boende moderna bostäder i hög grundstandard med bra förvaringsmöjligheter och möjlighet till egna inredningsval. Utöver det är nog de inglasade balkongerna och parkeringsplatserna viktiga faktorer, säger Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen, AO Bostad Norr.

Brf Sjöparken har beviljats bygglov och planerad byggstart är under sommaren 2023. Brf Sjöparken ingår i ett samarbete med LKAB för att bidra med fler nya bostäder i rådande bostadsbrist och möjliggöra att dessa blir klara så snart som möjligt.

Mer om bostadsrätterna Brf Sjöparken.

För mer information:
Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Norr, 090-159 603, jenny.elveljung@riksbyggen.se
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Norr, 076-83 73 507, lars.lundgren@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll