Gå direkt till innehåll
Byggstart för Riksbyggens 61 bostäder i Gällivare

Pressmeddelande -

Byggstart för Riksbyggens 61 bostäder i Gällivare

Nu har Riksbyggen tagit beslut om att starta byggandet av 61 bostäder i Brf Sjöparken, centralt i Gällivare. Byggstarten är planerad ske under sommaren 2023 med en preliminär inflyttning kring årsskiftet 2024/2025. Entreprenadavtal har tecknats med Lindbäcks bygg för genomförande.

– Det känns väldigt roligt att vi nu kan starta byggandet av Brf Sjöparken. Det finns en efterfrågan på fler bostadsrätter i Gällivare och vi vill bidra till kommunens tillväxt genom fler bostäder här. Riksbyggen som kooperativt företag arbetar långsiktigt med att bidra med fler bostäder till Gällivare även när tiderna är osäkra, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr.

Nu inleder entreprenören Linbäcks Bygg markarbete för de två bostadshusen om 6-7 våningar.

– Brf Sjöparken är ett exempel på att projektstarter är möjliga när alla anstränger sig. Lindbäcks har haft förmånen att tidigare arbeta med Riksbyggen och ser fram emot att får göra det igen. Vi längtar efter att få bjuda in framtida bostadsrättsinnehavare till en klimatsmart byggd lägenhet säger David Sundström, affärschef på Lindbäcks Bygg.

Brf Sjöparken säljstartade i maj och ingår i ett samarbete med LKAB för att bidra med fler nya bostäder i rådande bostadsbrist och möjliggöra att dessa blir klara så snart som möjligt. Inflyttningen i Brf Sjöparken planeras redan till årsskiftet 2024/2025.

Första bostadsrättshusen med solceller i Gällivare
Lägenhetsstorlekarna spänner från 1-4 rum och kök om 29-97 kvadratmeter. På taken installeras solceller för att tillvarata solens energi, vilket är bra både för miljö och föreningens ekonomi. Det blir de första nyproducerade bostadsrättshusen med solceller på taken i Gällivare.

– Köparna uppskattar solceller, men viktigast kanske inglasade balkonger och bilplatser har varit. Nu i fredags öppnade vi upp försäljningen helt efter att ha bearbetat vår förturskö, säger Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Norr.

Mer om bostadsrätterna Brf Sjöparken.

För mer information:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Norr, 076-83 73 507, lars.lundgren@riksbyggen.se
Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Norr, 090-159 603 jenny.elveljung@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll