Gå direkt till innehåll
Från vänster till höger: Daniel Malm, regionchef på BAB - Christian Orsing, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg - Mats Panther, vice ordförande i byggande styrelse och Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.
Från vänster till höger: Daniel Malm, regionchef på BAB - Christian Orsing, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg - Mats Panther, vice ordförande i byggande styrelse och Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Pressmeddelande -

Välbesökt första spadtag för Riksbyggens Brf Panoramautsikten i Helsingborg

Den 30 januari togs första spadtaget för det 20 våningar höga huset Brf Panoramautsikten som rymmer 108 lägenheter. De första att sätta spaden i marken var Johanna Frelin, vd på Riksbyggen - Christian Orsing, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg - Mats Panther, vice ordförande i byggande styrelse och Daniel Malm, regionchef på BAB.

Hösten 2022 öppnade Riksbyggen upp för försäljning av Brf Panoramautsikten i kvarteret Spårvagnshallarna i Helsingborg med ett unikt läge mellan pittoreska Råå och Helsingborgs stad. Den 30 januari var det dags för det första spadtaget för det 20 våningar höga huset.

- Det finns ett stort behov av bostäder i Helsingborg och det känns fantastiskt att få vara på plats med så många entusiastiska bostadsköpare vid första spadtaget. Jag är stolt att vi på Riksbyggen bidrar till fler bostäder och håller bostadsbyggandet i rörelse i Helsingborg även i rådande konjunktur, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Utöver Riksbyggens vd Johanna Frelin, representanter från kommun, byggande styrelse och byggbolaget var hela 70 personer på plats och bevittnade spadtaget däribland många förväntansfulla köpare.

På plats var bland andra Annika och Jerry Örn som tecknat sig för en lägenhet på sjunde våningen med tre rum och kök med två balkonger.

- Vi bor i en bostadsrätt i Ramlösa idag och ville tänka lite framåt och bo i en mindre lägenhet på bara ett plan, istället för två som vi har idag. Det är utsikten och läget på huset som lockar mest och ett stort plus är balkongerna. Att det är gym och att man kan gå ut på takterrassen på 20:e våning är också ett stort dragplåster, säger Annika Örn.

Brf Panoramautsiktens 108 lägenheter varierar i storlek från 1 till 6 rum och sträcker sig från 31 till 196 kvadratmeter. De flesta av dessa lägenheter är utrustade med minst en öppen balkong och vissa har även en inglasad balkong. Föreningen har en gemensam takterrass på 20:e våningen och gym med bastu och en co-working-lounge i entréplan.

Huset kommer att byggas med högt ställda krav på hållbarhet och enligt Miljöbyggnad Silver. På taket kommer det att monteras solceller och det kommer att finnas ett mobilitetshus med bil-& cykelpool samt avhämtningsboxar.

Riksbyggen kommer också att erbjuda fem hyrköpslägenheter i projektet som tänkt att hjälpa unga vuxna in på bostadsmarknaden. Hyrköp innebär att den som inte har något förstahandskontrakt eller äger en bostad har möjlighet att hyra en lägenhet med option att köpa den inom 5 år.

Mer in Brf Panoramautsikten
Läs mer om Hyrköp
Läs mer om kvarteret Spårvagnshallarna

För mer information:
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydväst, 040-10 94 60
theodor.alexandris@riksbyggen.se
Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Sydväst, 042-18 66 36 kristin.vanderreep@riksbyggen.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll