Gå direkt till innehåll
Riksbyggen säljstartar första etappen i Brf Panoramautsikten i Helsingborg

Pressmeddelande -

Riksbyggen säljstartar första etappen i Brf Panoramautsikten i Helsingborg

Den 8 september startar Riksbyggen försäljningen av etapp 1, 54 av totalt 108 lägenheter, i Brf Panoramautsikten i kvarteret Spårvagnshallarna, Helsingborg. Huset kommer att bli 20 våningar högt med lägenheter i storlekarna 1-6 rum och kök. Fem av lägenheterna kommer att kunna hyrköpas av unga vuxna. Försäljningen kommer att ske i samarbete med Bjurfors.

Brf Panoramautsikten är ett fantastiskt projekt med en utsikt utöver det vanligt. Det är också väldigt roligt att Riksbyggen kan erbjuda fem Hyrköpslägenheter i projektet. Med Hyrköp hjälper Riksbyggen unga vuxna ut på bostadsmarknaden, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef, affärsområde Bostad Sydväst, Riksbyggen.

Riksbyggen har sedan tidigare testat Hyrköp i Brf Körsbärslunden på Drottninghög i Helsingborg. Hyrköp innebär att den som inte har något förstahandskontrakt eller äger en bostad har möjlighet att hyra en lägenhet med option att köpa den inom 5 år.

– Det blev verkligen lyckat och därför fortsätter vi med Hyrköp i Brf Panoramautsikten, säger Theodor Alexandris.

Läs mer om Hyrköp.

Takterrass på 20:e våningen
Lägenheterna i Brf Panoramautsikten blir i storlek mellan 31 – 196 kvm.

– Det blir ett hus utöver det vanliga som bland annat har en gemensam takterrass på 20:e våningen och gym med bastu och en co-working-lounge i entréplan, säger Kristin van der Reep, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen.

De flesta lägenheterna har minst en balkong som är öppen och en del som är inglasad.

– Med den inglasade delen förlängs utesäsongen och skapar ett extra rum för odling och umgänge, säger Kristin van der Reep.

Huset kommer att byggas med högt ställda krav på hållbarhet och certifieras med Miljöbyggnad Silver. På taket kommer det att monteras solceller och det kommer att finnas ett Mobilitetshus med bil-& cykelpool samt avhämtningsboxar.

Läs mer om kvarteret Spårvagnshallarna 

För mer information:
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydväst, 040-10 94 60
theodor.alexandris@riksbyggen.se
Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Sydväst, 042-18 66 36
kristin.vanderreep@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll