Gå direkt till innehåll
Brf Panoramautsikten i Helsingborg
Brf Panoramautsikten i Helsingborg

Pressmeddelande -

Riksbyggens Brf Panoramautsikten i Helsingborg klar för byggstart

I kvarteret Spårvagnshallarna i Helsingborg kommer Riksbyggens Brf Panoramautsikten att byggstartas. Den 30 januari är det äntligen dags för det första spadtaget för fastigheten, med 20 våningar och 108 lägenheter i föreningen.

Hösten 2022 öppnade Riksbyggen upp för försäljning av Brf Panoramautsikten i kvarteret Spårvagnshallarna i Helsingborg med ett unikt läge mellan pittoreska Råå och Helsingborgs stad. Arbetet med att utveckla en hållbar stadsdel fortskrider nu när Brf Panoramautsikten är klar för byggstart. Det 20 våningar höga huset, som rymmer 108 lägenheter i storlekarna 1-6 rum, blir en del av utvecklingen i det nya kvarteret Spårvagnshallarna som rönt stort intressen bland intressenterna.

- Genom Brf Panoramautsikten fortsätter Riksbyggen omvandlingen av den centralt placerade industritomten på Miatorp till ett attraktivt bostadsområde. Riksbyggen är en långsiktig aktör som bidrar med olika upplåtelseformer i sin nyproduktion vilket är en långsiktig viktig fråga för oss, säger Christian Orsing, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad.

Brf Panoramautsikten – lägenheter med full havsutsikt och takterrass
De 108 lägenheterna har 1-6 rum och spänner mellan 31 - 196 kvadratmeter. Husets takterrass ger en fantastisk panoramautsikt. I entréplan finns gym med bastu och en co-working-lounge. De flesta lägenheterna har en balkong som är öppen och en del inglasad vilket förlänger utesäsongen och skapar ett extra rum för odling och umgänge.

- Det finns ett stort behov av bostäder runt om i landet. Det känns fantastiskt att vara en del av detta projekt, där vi bidrar till att möta den ökande efterfrågan på boenden och håller bostadsbyggandet i rörelse i Helsingborg även i rådande konjunktur, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydväst.

Huset rymmer även en gemensamhetslokal och gästlägenhet och är byggt enligt Miljöbyggnad silver. Huset kommer att utrustas med solceller på taket och ha tillgång till ett mobilitetshus med bil- och cykelpool samt avhämtningsboxar.

- Det blir ett hus utöver det vanliga. Den gemensamma takterrassen ger verkligen skäl för föreningens namn då den ger en fantastisk panoramautsikt. Faciliteterna i entréplan är anpassade för såväl fritid som arbetsliv, säger Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

Hyrköp för unga
Fem av lägenheterna kommer att kunna hyrköpas av unga vuxna vilket innebär att den som inte har något förstahandskontrakt eller äger en bostad har möjlighet att hyra en lägenhet med option att köpa den inom 4 år.

Mer in Brf Panoramautsikten
Läs mer om Hyrköp
Läs mer om kvarteret Spårvagnshallarna

För mer information:
Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Sydväst, 042-18 66 36
kristin.vanderreep@riksbyggen.se
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydväst, 072 – 711 72 34 theodor.alexandris@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll