Gå direkt till innehåll
Johanna Frelin, vd för Riksbyggen. Foto: Evelina Carborn
Johanna Frelin, vd för Riksbyggen. Foto: Evelina Carborn

Pressmeddelande -

Riksbyggen ökar bostadsproduktionen och bildar nytt fastighetsbolag

Riksbyggens målsättning är att öka antalet bostäder i pågående produktion till 5 000 bostäder/år och lägger huvuddelen av sitt fastighetsbestånd i ett nytt fastighetsbolag. Fastighetsbeståndet består av cirka 5 000 hyresrätter.

– Det behöver byggas fler bostäder i Sverige än vad som görs idag och Riksbyggen vill bidra genom en ökad byggtakt och där hållbarhet finns med i alla led. Bolagiseringen av vårt fastighetsbestånd är en offensiv plan där vi kan vi dra nytta av de övervärden som finns i vår portfölj och på sikt öppna upp för att ta in institutionella ägare i det nya fastighetsbolaget när tiden är mogen för detta, säger Johanna Frelin, vd för Riksbyggen.

Vid årsskiftet hade Riksbyggen 4 163 bostäder i pågående produktion, både hyres- och bostadsrätter samt kooperativa hyresrätter för äldre.

– Vi vill kunna hålla en uthålligt och långsiktig byggtakt med pågående produktion på cirka 5 000 bostäder per år med olika upplåtelseformer, säger Johanna Frelin.

Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen, har uppdraget att formera det nya fastighetsbolaget.

– Med stora kassaflöden redan från början och kontinuerliga investeringsmöjligheter i nyproducerade hyresrätter förväntas det nya fastighetsbolaget att bli mycket attraktivt för institutionella investerare, säger Carl-Johan Hansson.

Projektutvecklingen av hyresrätterna kommer att ske i Riksbyggens affärsområde Bostad. 

Läs mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete

Riksbyggen har anlitat KPMG som finansiell rådgivare och DLA Piper som juridisk rådgivare.

För mer information:
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll