Gå direkt till innehåll
Riksbyggens Brf Viva i Göteborg har utsetts både till Årets Miljöbyggnad och Årets bästa byggnad, i Göteborg. Foto: Ulf Celander
Riksbyggens Brf Viva i Göteborg har utsetts både till Årets Miljöbyggnad och Årets bästa byggnad, i Göteborg. Foto: Ulf Celander

Pressmeddelande -

Riksbyggen utses för andra gången till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen

För andra året på raken utses Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen. Det visar Sustainable Brand Index B2B för 2019 som är Nordens största studie om hållbarhet.

– Det är fantastiskt roligt och hedrande att Riksbyggen för andra gången utses till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen. Vi är stolta men inte nöjda. När det gäller hållbarhet ligger de stora utvecklingsfaserna fortfarande framför oss och det är en utmaning vi kommer att jobba hårt med de kommande åren, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

– Hållbarhet är stort och litet. Från att utveckla betong med lägre klimatpåverkan och införa fossilfria fordon i fastighetsförvaltningen till att sätta upp fågelholkar för ökad biologisk mångfald. Riksbyggens systematiska arbete med hållbarhet i alla led har gett resultat och vi är mycket glada över att för andra gången utses till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen, säger Lina Öien, chef för enheten för hållbar utveckling på Riksbyggen.

När inköpare på svenska företag får frågan vilket företag som är bäst på hållbarhet inom fastighetsbranschen blir svaret Riksbyggen. Studien har gjorts under vintern.

Sustainable Brand Index B2B 2019, fastighetsbranschen
1. Riksbyggen
2. Wallenstam
3. Klövern
4. Vasakronan
5. Skandia Fastigheter
6. Castellum
7. Atrium Ljungberg
8. Kungsleden
9. Fabege
10. Hufvudstaden

Exempel från Riksbyggens hållbarhetsarbete:

  • Riksbyggen har flest miljöcertifierade byggnader enligt Miljöbyggnad – 200 byggnader.
  • Genom Riksbyggens miljöskola, som finns öppen för alla på riksbyggen.se, får boende tips om hur de kan minska sin klimatpåverkan.
  • Solpaneler har införts som standard i samtliga projekt av flerbostadshus.
  • Riksbyggens Brf Viva i Göteborg har utsetts till Årets Miljöbyggnad.
  • Genom krav vid upphandling har Riksbyggen utvecklat betong med 30 procent mindre klimatpåverkan.

Läs mer om Riksbyggens ambitioner och hållbara initiativ på riksbyggen.se/hallbarhetFör mer information:
Lina Öien, chef för enheten för hållbar utveckling, 070-698 41 36

Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll

Fr vänster Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen, Cathrine Danin, senior ekonom på Swedbank Makroanalys och Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen samt chef för affärsområde Bostad.

Öppet fönster; Hur håller vi uppe bostadsbyggandet trots coronapandemin?

Byggföretagen spår i sin senaste konjunkturrapport ett kraftigt fall i bostadsbyggandet för 2020 till 35 700 bostäder. Hur håller vi uppe bostadsbyggandet trots coronapandemin? Medverkande är Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen, Cathrine Danin, senior ekonom på Swedbank och Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen samt chef för affärsområde Bostad. Moderator, Håkan Andersson, presschef Riksbyggen.

Inflyttning i Riksbyggens nya seniorboende i Höganäs med Miljöbyggnad 3.0

Inflyttning i Riksbyggens nya seniorboende i Höganäs med Miljöbyggnad 3.0

I Höganäs, vid före detta idrottsplatsen Julivallen, har Riksbyggen uppfört 49 seniorbostadsrätter i Bonum Brf Idrottsplatsen för hushåll där minst en person fyllt 55 år. Nyligen avslutades inflyttningen och de boende kan nu ta del av en bostadsrättsförening som bland annat har boulebana, gemensamhetslokal och gästlägenhet. Föreningen är Riksbyggens första projekt med en skärpt miljöcertifiering.

Ny undersökning: En av fem ser över boendesituationen på grund av Corona

Ny undersökning: En av fem ser över boendesituationen på grund av Corona

Coronapandemin förändrar sättet att använda våra bostäder. 17 procent av de tillfrågade, nästan en av fem, funderar på förändra sin boendesituation eller har redan gjort det på grund av Corona. Många jobbar hemma under coronapandemin och köket eller vardagsrummet är förstahandsvalet när hemmakontor saknas, visar en undersökning som Riksbyggen gjort bland boende i fastigheter som de förvaltar.