Gå direkt till innehåll
Riksbyggens Brf Viva i Göteborg har utsetts både till Årets Miljöbyggnad och Årets bästa byggnad, i Göteborg. Foto: Ulf Celander
Riksbyggens Brf Viva i Göteborg har utsetts både till Årets Miljöbyggnad och Årets bästa byggnad, i Göteborg. Foto: Ulf Celander

Pressmeddelande -

Riksbyggen utses för andra gången till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen

För andra året på raken utses Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen. Det visar Sustainable Brand Index B2B för 2019 som är Nordens största studie om hållbarhet.

– Det är fantastiskt roligt och hedrande att Riksbyggen för andra gången utses till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen. Vi är stolta men inte nöjda. När det gäller hållbarhet ligger de stora utvecklingsfaserna fortfarande framför oss och det är en utmaning vi kommer att jobba hårt med de kommande åren, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

– Hållbarhet är stort och litet. Från att utveckla betong med lägre klimatpåverkan och införa fossilfria fordon i fastighetsförvaltningen till att sätta upp fågelholkar för ökad biologisk mångfald. Riksbyggens systematiska arbete med hållbarhet i alla led har gett resultat och vi är mycket glada över att för andra gången utses till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen, säger Lina Öien, chef för enheten för hållbar utveckling på Riksbyggen.

När inköpare på svenska företag får frågan vilket företag som är bäst på hållbarhet inom fastighetsbranschen blir svaret Riksbyggen. Studien har gjorts under vintern.

Sustainable Brand Index B2B 2019, fastighetsbranschen
1. Riksbyggen
2. Wallenstam
3. Klövern
4. Vasakronan
5. Skandia Fastigheter
6. Castellum
7. Atrium Ljungberg
8. Kungsleden
9. Fabege
10. Hufvudstaden

Exempel från Riksbyggens hållbarhetsarbete:

  • Riksbyggen har flest miljöcertifierade byggnader enligt Miljöbyggnad – 200 byggnader.
  • Genom Riksbyggens miljöskola, som finns öppen för alla på riksbyggen.se, får boende tips om hur de kan minska sin klimatpåverkan.
  • Solpaneler har införts som standard i samtliga projekt av flerbostadshus.
  • Riksbyggens Brf Viva i Göteborg har utsetts till Årets Miljöbyggnad.
  • Genom krav vid upphandling har Riksbyggen utvecklat betong med 30 procent mindre klimatpåverkan.

Läs mer om Riksbyggens ambitioner och hållbara initiativ på riksbyggen.se/hallbarhet



För mer information:
Lina Öien, chef för enheten för hållbar utveckling, 070-698 41 36

Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll