Gå direkt till innehåll

Ämnen: Nya publikationer

Bostadspolitiken 2022 – 5 Minuter bostadspolitik med Johanna Bjurskog

Bostadspolitiken 2022 – 5 Minuter bostadspolitik med Johanna Bjurskog

Under 2022 svängde det om rejält på bostadsmarknaden, Sverige fick en ny bostadsminister och regeringens utredare lämnade förslag om startlån för förstagångsköpare. Johanna Bjurskog sammanfattar det bostadspolitiska året som gått och blickar framåt på 2023.

Bostadsfrågorna i regeringens budget – 5 minuter bostadspolitik med Johanna Bjurskog

Bostadsfrågorna i regeringens budget – 5 minuter bostadspolitik med Johanna Bjurskog

Regeringen har precis presenterat budgeten för 2023. Bland annat vill regeringen möjliggöra för fler att äga sitt boende. Johanna Bjurskog berättar om budgeten och om Initiativet Bygg i Tid som lanserat sitt reformförslag. Riksbyggen är en av aktörerna bakom Bygg i Tid och Riksbyggens regionchef Carl-Henrik Appel fanns med på scen under lanseringen.

Fr v Eva Hasselholm Loodus, rektor, Eva Hansson, Riksbyggen och Lotta Cederberg, lärare på Fridaskolan.

Blomstrande samarbete mellan Riksbyggen och Fridaskolan

Från ängsblommor till färdig honung. I Helsingborg samarbetar Riksbyggen med Fridaskolan för att öka elevernas kunskap om hållbarhet och om närmiljön. I kvarteret Spårvagnshallarna har det surrat för fullt om Riksbyggens bikupor och honungen är nu skördad.

Digital tvilling av hyresfastigheter i området Skarpan i Linköping.

Riksbyggen en av finalisterna i CIO Awards 2022

Utmärkelsen ”Årets digitala projekt” kan gå till Riksbyggen. Riksbyggen är en av finalisterna inför CIO Awards 2022 som arrangeras den 12 december. Det är Riksbyggens arbete tillsammans med Spotscale med att skapa digitala tvillingar av fastigheter som fått en finalplats.

Kvarteret Handfatet i Gustavsberg där Värmeoptimering 24/7 används med framgång.

Värmeoptimering 24/7 – styr värmen med AI-teknik och minskar förbrukningen med 20%

Riksbyggen hjälper sina kunder att både spara pengar och minska påverkan på klimatet. Med den intelligenta tjänsten Värmeoptimering 24/7 minskas värmeförbrukningen med upp till 20 procent samtidigt som inomhusklimatet blir jämnare. Tjänsten lär sig hur byggnaden reagerar på väderväxlingar och använder framtida väderprognoser för att hålla en jämnare innertemperatur med lägre energiförbrukning.