Gå direkt till innehåll

Ämnen: Miljöpolitik

Norra Sundskajen - en visionspresentation från Kanozi Arkitekter, Riksbyggen och Sundprojekt

Så kan Norra Ön bebyggas och göra Limhamn komplett

Kanozi Arkitekter har tillsammans med Riksbyggen och Sundprojekt tagit fram en vision för norra delen av Ön i Malmö. Visionen, Norra Sundskajen, visar hur det är möjligt att koppla ihop Ön och Limhamns Sjöstad, bygga bostäder och samtidigt bevara naturen och tillföra nya platser för rekreation.

Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad och Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert på Riksbyggen.

Stödåtgärder behövs för att hålla bostadsbyggandet uppe

Antalet påbörjade bostäder minskade med cirka 9 procent under de tre första kvartalen 2022, jämfört med samma period 2021, enligt siffror från SCB. Behovet av fler bostäder är fortfarande stort och nu behövs politiska åtgärder för att hålla igång bostadsbyggandet.

Inga konkreta bostadspolitiska förslag i regeringens budget

Inga konkreta bostadspolitiska förslag i regeringens budget

Regeringen har presenterat budgeten för 2023. Bland annat vill regeringen möjliggöra för fler att äga sitt boende, förenkla reglerna för att bygga, ge incitament till ökat byggande och öka tillgången till byggbar mark.

Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen, Johanna Frelin, vd för Riksbyggen och Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert på Riksbyggen.

Riksbyggen välkomnar Andreas Carlson som ny bostadsminister

Idag har statsminister Ulf Kristersson presenterat sin regering med Andreas Carlson (kd) som ny bostadsminister. I regeringsförklaringen framhölls att amorteringskravet följs upp med berörda myndigheter, vilket Riksbyggen tycker är positivt.