Gå direkt till innehåll
Bonum Brf Stensundet i Trosa
Bonum Brf Stensundet i Trosa

Pressmeddelande -

Pressinbjudan - första spadtaget för Riksbyggens seniorbostäder i Trosa den 9 april

Riksbyggens första bostäder i Trosa, seniorbostäder i Bonum Brf Stensundet, säljstartades i maj förra året. Den 9 april tas det första spadtaget för de 43 bostäderna som beräknas stå redo för inflytt sista kvartalet 2025.

De som först sätter spadarna i marken är Riksbyggens vd Johanna Frelin, Riksbyggens marknadsområdeschef för Bergslagen/Östergötland Mikael Pettersson Sjölund, kommunstyrelsens ordförande för Trosa Daniel Portnoff samt representant från byggentreprenören Byggmästarna.

Bonum är riksbyggens koncept för seniorbostäder och vänder sig till de som fyllt 55+.

- Vi vill ha ett brett utbud av bostadsformer i Trosa kommun. Det här konceptet med centralt läge efterfrågas. Bostadsföretag som vågar satsa i det här konjunkturläget ser vi positivt på och hoppas att fler inspireras av, säger Daniel Portnoff (M), kommunstyrelsens ordförande i Trosa kommun.

- Fler bostäder för den åldrande målgruppen behövs – så projektet är välkomnat av såväl målgruppen som kommunen. Fler seniorbostäder leder också till flyttkedjor när villor och radhus frigörs dit yngre familjer kan flytta. Att bygga för äldre är också att bygga för unga, säger Åse Ringborg, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i region Öst

Bonum Brf Stensundet ligger cirka en kilometer från centrum och hamnen och har fina grönområden runt husknuten och tillgång till bra kommunikationer. Intill finns vårdcentral, apotek, folktandvård, livsmedelsaffär och busshållplats. Föreningen rymmer 43 lägenheter fördelade på två husbyggnader kommer att vara utrustade med solceller på taket. I föreningen planeras för en härlig innergård, en gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för långväga gäster.

Media är varmt välkomna att delta vid det symboliska första spadtaget tisdagen den 9 april kl 11 på Bonum Brf Stensundets tomt, Stensundsvägen/Tomtaklintgatan i Trosa.

Anmälan skickas till mira.lindahl@riksbyggen.se

Mer om Brf Stensundet

För mer information:
Angelica Ringström, kundrelationsansvarig på Riksbyggen Bostad i region Öst, angelica.ringstrom@riksbyggen.se eller 08 - 553 635 20.
Åse Birgitta Ringborg, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i region Öst AseBirgitta.Ringborg@riksbyggen.se eller 011 - 21 95 35

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll