Gå direkt till innehåll

Regioner: Uppsala

Radhusblicken 5

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Uppsala och över hela landet

Söndagen den 23 april mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning av bostadsprojekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 41 projekt på 24 orter från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter, seniorbostäder samt boenden med äganderätt. I Uppsala visar Riksbyggen radhus med äganderätt i Radhusblicken 5 samt bostadsrätter i Brf Takträdgården.

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Uppsala och över hela landet

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Uppsala och över hela landet

Söndagen den 5 februari mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 34 projekt på 23 orter från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter. I Uppsala visar Riksbyggen radhus med äganderätt i Radhusblicken 5.

Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert på Riksbyggen. Foto Evelina Carborn

Ny rapport: Allvarlig ungdomsbostadsbrist i Uppsala

Uppsala är en av landets 61 kommuner där det råder allvarlig ungdomsbostadsbrist. I Uppsala kan inte 88 procent av ensamboende 20-30 åringar köpa en etta i den egna kommunen. Det visar en ny rapport från Riksbyggen. På regeringens bord finns samtidigt ett konkret förslag om ett startlån som skulle göra direkt skillnad för tusentals unga vuxna.

– Kontantinsatsen är det största hindret när en

Spaden i marken! Fr v Sara Stridh, säljare, Karin Dimander Lannergård, sälj- och marknadsansvarig, Stefan Fontaeus, projektledare och Anna-Karin Zarins, marknadsområdeschef. Samtliga från Riksbyggen.

Första spadtaget för Riksbyggens 5:e och sista radhusetapp i Gamla Uppsala

Nu har det första spadtaget tagits för Riksbyggens sista radhusetapp i Gamla Uppsala, Radhusblicken 5. Riksbyggen bygger 15 radhus och kedjehus med egen trädgård i projektet. Den avslutande etappen gör att det nya radhusområdet blir färdigställt med sammanlagt 76 nya bostäder. Inflyttningen beräknas kunna ske i februari 2024.

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Uppsala och över hela landet

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Uppsala och över hela landet

Den 25 september mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 29 projekt från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter. I Uppsala visar Riksbyggen radhus med äganderätt i Radhusblicken 5.

Säljstart för Riksbyggens 5:e och sista radhusetapp i Gamla Uppsala

Säljstart för Riksbyggens 5:e och sista radhusetapp i Gamla Uppsala

I Gamla Uppsala ska Riksbyggen bygga 15 radhus och kedjehus med egen trädgård i Radhusblicken 5, Gamla Uppsala. Det blir den femte och sista etappen som gör att det nya radhusområdet blir färdigställt och där sammanlagt 76 familjer fått ett nytt hem. Försäljningen av radhusen har precis startat och inflyttningen beräknas kunna ske i december 2023.

Utdelning av blommor och diplom! Fr v Krystyna Dabrowska, ekonom Riksbyggen, Zandra Tornstam, teknisk förvaltare Riksbyggen, Matz Källman, ordförande och Kjell Edgren, ledamot i Brf Topeliusparken.

Brf Topeliusgatan är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Uppland

Brf Topeliusparken är bostadsrättsföreningen som gjort massor för ökad hållbarhet, till exempel har föreningen installerat bergvärme, solceller och individuell mätning. Nu har Brf Topeliusparken utsetts till Årets Hållbarhetsförening i Uppland inom Riksbyggen. Tävlingen Årets Hållbarhetsförening har i år haft rekordmånga deltagare.

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens fjärde radhusetapp i Gamla Uppsala

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens fjärde radhusetapp i Gamla Uppsala

Den 14 september är det dags för det första spadtaget för Riksbyggens Radhusblicken 4. Det blir den fjärde etappen om 17 radhus i Fornby och ett nytt radhusområde tar nu form. Med och tar det första spadtaget är Ylva Stadell (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden, Uppsala kommun, Johanna Frelin, vd Riksbyggen och Anna-Karin Zarins, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

Fasad- och balkongrenovering med varsam hand i Luthagen, Uppsala

Fasad- och balkongrenovering med varsam hand i Luthagen, Uppsala

Riksbyggen genomför ett renoveringsprojekt av Brf Ottarsgården, byggd på 1940-talet, i stadsdelen Luthagen i Uppsala. I renoveringen ingår fönsterbyte, fasadrenovering och byte av balkonger. Stadsdelen är utpekad som ”särskild bevarandevärd” av Uppsala kommun och därför görs renoveringen med stor noggrannhet utifrån regelverket och med målet att återskapa utseendet från 1940-talet.

Riksbyggen stamrenoverar 303 lägenheter åt Brf Uppsalahus nr 14

Riksbyggen stamrenoverar 303 lägenheter åt Brf Uppsalahus nr 14

Riksbyggen har fått uppdraget av Brf Uppsalahus nr 14 att genomföra en stamrenovering av föreningens 303 lägenheter. Sammanlagt handlar det om 367 våtrum som ska renoveras med planerad start under mars 2021. Projektet beräknas vara fullt genomfört under 2023.

Första spadtaget för Riksbyggens tredje radhusetapp i Gamla Uppsala

Första spadtaget för Riksbyggens tredje radhusetapp i Gamla Uppsala

Riksbyggen fortsätter nu succén Radhusblicken med en tredje etapp om 16 radhus i Fornby, Gamla Uppsala, som på kort tid blivit slutsåld. Det första spadtaget tas den 11 januari av de första köparna i Radhusblicken 3 och Anna-Karin Zarins, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad. Spadtaget kommer att streamas live på Riksbyggens Facebook-sida.

Brf Tomtebo har bland annat skapat boende åt Tornseglarna.

Pallplats till Brf Tomtebo i tävlingen Årets Hållbarhetsförening

Brf Tomtebo i Uppsala har ett hållbarhetsarbete som spänner från att bygga boenden åt Tornseglare och skapa sysselsättning för skolungdomar. Nu prisas Brf Tomtebo i tävlingen Årets Hållbarhetsförening inom Riksbyggen, som i år haft rekordmånga deltagare, och kniper tredjepriset om 10 000 kronor. Hållbarhetsarbetet i Brf Tomtebo präglas av ”nytänkande och samhällsansvar”, enligt juryns motivering.

Bild från Riksbyggens ​Brf Aftonfalken i Uppsala.

”Världens Hem” dubbelt nominerad till Svenska Designpriset

​Riksbyggens kampanj ”Världens Hem” har nominerats till Svenska Designpriset i två kategorier. I ett unikt samarbete har Riksbyggen tagit hjälp av internationella inredare från mellanöstern och Sydamerika för att inreda och inspirera hem i Uppsala och Stockholm med syftet att utmana likriktningen med ”ljust och fräscht” bland bostadsannonserna.

Johanna Hurtig Wagrell deltar under den direktsända visningen.

Direktsänd visning i Brf Aftonfalken med Johanna Hurtig Wagrell

Söndagen den 5 april kl 11 direktsänder Riksbyggen från Brf Aftonfalken i Uppsala. Det blir en lägenhetsvisning utöver det vanliga där komikern och Uppsaladottern Johanna Hurtig Wagrell deltar som ciceron. Direktsändningen sker på Riksbyggens Facebook-sida.

Brf Aftonfalken, Uppsala

Riksbyggen öppnar dörrarna i Uppsala och över hela Sverige

Riksbyggen bygger bostäder för alla och i hela Sverige. Under Stora visningsdagen söndagen den 2 februari visar Riksbyggen bostadsrätter i totalt 55 projekt på 37 orter, från Malmö i söder till Kiruna i norr.  I Uppsala visar Riksbyggen en unik visningslägenhet i Brf Aftonfalken samt lägenheter i Brf Åsikten Södra 2 och 3.

Visa mer