Gå direkt till innehåll
Utdelning av blommor och diplom! Fr v Krystyna Dabrowska, ekonom Riksbyggen, Zandra Tornstam, teknisk förvaltare Riksbyggen, Matz Källman, ordförande och Kjell Edgren, ledamot i Brf Topeliusparken.
Utdelning av blommor och diplom! Fr v Krystyna Dabrowska, ekonom Riksbyggen, Zandra Tornstam, teknisk förvaltare Riksbyggen, Matz Källman, ordförande och Kjell Edgren, ledamot i Brf Topeliusparken.

Pressmeddelande -

Brf Topeliusgatan är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Uppland

Brf Topeliusparken är bostadsrättsföreningen som gjort massor för ökad hållbarhet, till exempel har föreningen installerat bergvärme, solceller och individuell mätning. Nu har Brf Topeliusparken utsetts till Årets Hållbarhetsförening i Uppland inom Riksbyggen. Tävlingen Årets Hållbarhetsförening har i år haft rekordmånga deltagare.

– Det känns fantastiskt roligt att vi i Brf Topeliusparken blivit Årets Hållbarhetsförening i Uppland Det är ett kvitto på att allt arbete vi lagt ner lönat sig och vi är väldigt stolta över utnämningen, säger Matz Källman, ordförande i Brf Topeliusparken

Cirka 350 bostadsrättsföreningar över hela landet är i år med i tävlingen, vilket är rekord.

– Det är både roligt och viktigt att intresset för hållbarhet ökar i bostadsrättsföreningarna. Ungefär en miljon lägenheter i Sverige är bostadsrätter och det finns en enorm potential i att göra det här bostadsbeståndet mer hållbart. Stort grattis till Brf Topeliusparken som gjort ett fantastiskt arbete, säger Ulrika Båth, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i Uppland.

Några exempel på hållbarhetsåtgärder som Brf Topeliusparken gjort:

  • Installerat Laddstolpar
  • Föreningen har solceller och utreder nu om det kan läggas på fler tak
  • Bergvärme
  • Individuell mätning av varmvatten

Brf Topeliusparken består av 3 byggnader med 60 lägenheter. Byggnaderna är uppförda år 2000.

Juryns motivering:

"Brf Topeliusparken visar med sitt engagemang att de menar allvar med att införa hållbara lösningar för bostadsrättsföreningen. Föreningen är nyfiken och positiva till nyheter och förbättringar i boendemiljön. Föreningen har en god kommunikation med sina medlemmar som bidrar till engagemanget i föreningen."

Förutom äran, blommor och diplom så vinner föreningen en biljett Svenska Hjältargalan där Riksbyggen och Aftonbladet utser Årets hållbarhetshjälte.

Riksbyggen har cirka 4 400 bostadsrättsföreningar som medlemmar och kunder.

– Omställningen till ett hållbart samhälle är en av vår tids främsta utmaningar och hur vi bor och lever har stor betydelse. Riksbyggen som organisation en viktig uppgift att fylla för att sprida kunskap, inspiration och vägleda föreningarna vid större investeringar för ökad hållbarhet, säger Karolina Brick, hållbarhetschef på Riksbyggen.

För första gången i år har Riksbyggen publicerat sin Hållbarhetsbarometer som tar temperaturen på hållbarhetsfrågorna i landets bostadsrättsföreningar.

För mer information:
Ulrika Båth marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i Uppland, 018-18 97 20 ulrika.bath@riksbyggen.se
Karolina Brick, hållbarhetschef, Riksbyggen, 070-291 54 47
Karolina.brick@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31