Gå direkt till innehåll

Regioner: Örnsköldsvik

Brf Övikshus 6: Ordförande Göran Ögren tillsammans med Tove Granberg och Göran Löfroth

Brf Övikshus 6 i Örnsköldsvik är årets lokala vinnare i tävlingen Årets hållbarhetsförening

Brf Övikshus 6 på Vintergatan i Örnsköldsvik, med 151 lägenheter uppförda 1963 har under en längre tid lagt fokus på att bli mer hållbara. Till exempel har föreningen genomfört många trivsel- och trygghetsskapande åtgärder samt haft fokus på energi och kostnadssparande investeringar. Nu har Övikshus 6 utsetts till Årets Hållbarhetsförening inom Marknadsområde Umeå av Riksbyggen.

Solcellsanläggning ger Brf Örnsköldsvikshus halva årsanvändningen av el

Solcellsanläggning ger Brf Örnsköldsvikshus halva årsanvändningen av el

Brf Örnsköldsvikshus 2 har gjort en storsatsning på solceller i samband med ett takbyte. Sammanlagt är det åtta huskroppar som fått nya plåttak och samtidigt har 1 200 kvm solceller installerats. Föreningen beräknas nu kunna producera 110 000 – 120 000 kWh/år egen el. Uppskattningsvis motsvarar detta halva fastighetselen för föreningen på årsbasis.

Brf Örnsköldsvikshus 2 är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Västernorrland

Brf Örnsköldsvikshus 2 är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Västernorrland

Brf Örnsköldsvikshus 2 är bostadsrättsföreningen som gjort massor för ökad hållbarhet, till exempel har föreningen bytt ut alla ljuskällor till LED, omvandlat en del av gräsmatta till en blomsteräng och är nu i startgroparna för att installera solceller. Nu har Brf Örnsköldsvikshus 2 utsetts till Årets Hållbarhetsförening i Västernorrland inom Riksbyggen.