Gå direkt till innehåll

Regioner: Dalarna

Och vinnaren är Borlängehus nr 13! Fr v Kristina Andersson, vice ordförande,  Bernt Sjödin, ordförande och Eric Stuart, affärsområdeschef för Riksbyggens Fastighetsförvaltning. Foto Håkan Andersson.

Årets mest hållbara bostadsrättsförening finns i Borlänge

Bostadsrättsföreningen Borlängehus 13 har bland annat infört en hållbarhetsplan som omfattar inte mindre än åtta områden. Energi, källsortering och social hållbarhet är några av områdena i hållbarhetsplanen. Nu har Borlängehus 13 utsetts till vinnare i tävlingen Årets Hållbarhetsförening inom Riksbyggen, som i år haft många deltagare.

Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert på Riksbyggen. Foto Evelina Carborn

Ny rapport: Allvarlig ungdomsbostadsbrist i Falun

Falun är en av landets 61 kommuner där det råder allvarlig ungdomsbostadsbrist. I Falun kan inte 66 procent av ensamboende 20-30 åringar köpa en etta i den egna kommunen. Det visar en ny rapport från Riksbyggen. På regeringens bord finns samtidigt ett konkret förslag om ett startlån som skulle göra direkt skillnad för tusentals unga vuxna.

– Kontantinsatsen är det största hindret när en ung

Riksbyggens fastighetsförvaltning satsar i Dalarna och Gävleborg

Riksbyggens fastighetsförvaltning satsar i Dalarna och Gävleborg

Från den 1 juni 2022 har Riksbyggens fastighetsförvaltning bildat ett nytt och större marknadsområde där bland annat orterna ingår genom ett samgående av de två tidigare marknadsområdena Dalarna och Gävleborg. Chef för nya marknadsområdet blir Anna Axelsson Lundberg.

Skissbild över det kommande kvarteret.

Riksbyggen får markanvisning för 70 lägenheter i Falun

Kommunfullmäktige har nu godkänt ett markanvisningsavtal som ger Riksbyggen möjligheten att bygga cirka 70 nya lägenheter i centrala Falun. Riksbyggen planerar bland annat att bygga ett Bonum seniorboende inom ramarna för markanvisningen.

Johanna Ode, bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare på Riksbyggen.

Ny rapport: Allvarlig ungdomsbostadsbrist i Falun

Ungdomsbostadsbristen är inte bara ett Stockholmsfenomen. Falun och 66 andra kommuner runt om i landet finns med på listan över orter med allvarlig ungdomsbostadsbrist, det visar en nysläppt rapport från Riksbyggen.

Seda i Juni har Solar Egg stått längst ut på Långbryggan i Rättvik. Foto: Jean-Baptiste Béranger

Pressinbjudan: Landshövding Ylva Thörn vinkar av Solar Egg i Rättvik

​Efter en succésommar med stor uppmärksamhet och fullbokat bastuschema är det dags för Solar Egg för Riksbyggen av Bigert & Bergström att lämna Rättvik och Långbryggan. Den 30 augusti kommer bland andra landshövding Ylva Thörn och Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen att vinka av Solar Egg.

Långbryggan i Rättvik sträcker sig 628 meter ut i Siljan.

Pressinbjudan: Invigning av Solar Egg på Långbryggan i Rättvik

Den 12 juni invigs Riksbyggens Solar Egg längst ut på Långbryggan i Rättvik. Solar Egg är Riksbyggens äggformade och världsberömda bastu som skapats av konstnärsduon Bigert och Bergström. På plats under invigningen är bland andra Annette Riesbeck, kommunstyrelsens ordförande i Rättvik.

Solar Egg-bakelsen från Fricks Konditori. Foto Erica Sterner

Pressinbjudan: Invigning av Solar Egg i Rättvik med unik bakelse

Den 12 juni invigs Riksbyggens Solar Egg längst ut på Långbryggan i Rättvik. Solar Egg är Riksbyggens äggformade och världsberömda bastu som skapats av konstnärsduon Bigert och Bergström. På plats under invigningen är bland andra Annette Riesbeck, kommunstyrelsens ordförande i Rättvik. Dagen till ära har Fricks Konditori i Rättvik specialkomponerat en Solar Egg-bakelse.

Idag öppnar bokningen av Solar Egg i Rättvik

Idag öppnar bokningen av Solar Egg i Rättvik

Klockan 12 idag öppnade bokningen av en unik bastuupplevelese i Riksbyggens Solar Egg. Solar Egg, skapad av konstnärsduon Bigert och Bergström, kommer under sommaren att stå längst ut på den 628 meter långa Långbryggan i Rättvik. Invigningen sker den 12 juni.

Riksbyggens Solar Egg landar på Långbryggan i Rättvik

Riksbyggens Solar Egg landar på Långbryggan i Rättvik

Lagom till påsk står det klart att Riksbyggens äggformade bastu Solar Egg, av konstnärsduon Bigert och Bergström, kommer att placeras längst ut på den 628 meter i Rättvik med det passande namnet Långbryggan. Riksbyggens Solar Egg är en världsattraktion som närmast har varit utställd på American Swedish Institute i Minnesota och premiären i Rättvik blir den 12 juni.

Bilden är ett montage.

Pressinbjudan: Invigning av Riksbyggens nya kontor i Ludvika

Nu stärker Riksbyggen den lokala närvaron i Ludvika och öppnar ett nytt kontor på orten. Riksbyggen har sedan tidigare verksamhet i Ludvika och målsättningen är att ta in nya uppdrag och ge ökad service till befintliga kunder. Det nya kontoret invigs den 14 mars.

Östanforsån med Born i fonden. Foto: Jörgen Nykvist

Riksbyggen planerar för nya bostäder i centrala Falun

Genom att förvärva 13 000 kvm potentiella byggrätter planerar nu Riksbyggen att uppföra 140-180 nya bostäder i området Born i Falun. Riksbyggen köper byggrätterna av Samhällsbyggnadsbolaget och byggnationen beräknas kunna starta under 2019.