Gå direkt till innehåll
Skissbild över det kommande kvarteret.
Skissbild över det kommande kvarteret.

Pressmeddelande -

Riksbyggen får markanvisning för 70 lägenheter i Falun

Kommunfullmäktige har nu godkänt ett markanvisningsavtal som ger Riksbyggen möjligheten att bygga cirka 70 nya lägenheter i centrala Falun. Riksbyggen planerar bland annat att bygga ett Bonum seniorboende inom ramarna för markanvisningen.

– Vi är väldigt glada över markanvisningen, det är ett mycket bra läge för våra kommande bostäder. På Riksbyggen har vi under lång tid arbetat för att kunna bygga nya bostäder i Falun och bidra till kommunens tillväxt, säger Roland Askebrand, affärsutvecklare på Riksbyggen Bostad.

– Efterfrågan på nya bostäder är stor i Falun så det här blir ett välkommet tillskott. Dessutom är det väldigt roligt att det byggs bostäder i ett så centralt läge. Det kommer att bidra till ett levande centrum, säger Joakim Storck (C), kommunalråd i Falun.

Markanvisningen gäller Fastigheten Posten 10 i centrala Falun. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder i bostadsrätt. Av de cirka 70 nya bostäderna planeras 40-50 lägenheter bli Bonumlägenheter.

– Det finns ett stort behov av fler seniorbostäder i Falun och läget är perfekt med närhet till service, butiker och restauranger, säger Roland Askebrand.

Bonumkonceptet har blivit mycket populärt och finns på många orter runt om i Sverige, detta blir dock det första Bonumprojektet i Dalarna.

– Med Bonum seniorboende erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska bostäder där det är möjligt att leva aktivt, nära vännerna, och bo kvar långt upp i åldrarna. Fler seniorbostäder startar också flyttkedjor och frigör bostäder för till exempel barnfamiljer, säger Roland Askebrand.

Om Bonum
Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostadsrätter och vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år vid inflyttning. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster.

Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönsterna putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen.

Husen byggs med högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden och är det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader. Miljöbyggnad utgår från svenska miljömål, byggregler samt bygg- och förvaltningspraxis.

För mer information:
Roland Askebrand, affärsutvecklare på Riksbyggen Bostad, 070-340 60 23.
Roland.Askebrand@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll