Gå direkt till innehåll
Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen, Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB och Johan Engström, vd för Fastighetsbyrån.
Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen, Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB och Johan Engström, vd för Fastighetsbyrån.

Pressmeddelande -

Vad händer på bostadsmarknaden när ”nya normala” inträder? Titta på Öppet fönster!

Hur påverkas en glödhet bostadsmarknad när återgången till en ny vardag inleds? Vilka bostäder kommer att efterfrågas mest? Hur påverkar ett återinförande av amorteringskraven? Med stigande priser har inträdet på bostadsmarknaden blivit ännu svårare. Hur kan trösklarna sänkas? I panelen deltar Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB, Johan Engström, vd för Fastighetsbyrån och Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen och chef för Affärsområde Bostad.

Avsnittet sändes live på Riksbyggens Facebooksida den 1 juni, samma dag som steg 1 i återgången till en mer normal vardag efter coronapandemin inleddes.

Riksbyggen fortsätter med Öppet fönster, med inbjudna gäster och fördjupade samtal om bostadspolitik. Se tidigare avsnitt av Öppet fönster och hitta mer information på Riksbyggen opinion.

Hyrköp – Riksbyggen hjälper unga till bostad

Riksbyggen föreslår statliga byggnadskreditiv för att upprätthålla en hög byggtakt

Riksbyggens förslag om Ungbolån enligt CSN-liknande upplägg

För mer information:
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll

Karolina Brick, tillträdande hållbarhetschef på Riksbyggen och Maria Brogren, chef Hållbarhet och innovation på WSP.

Vad betyder gröna åtgärder i bostadsrättsföreningar för miljön? Nytt avsnitt av Öppet fönster!

En miljon lägenheter i Sverige är bostadsrätter. Riksbyggen har tagit fram ett förslag till statligt stöd för gröna åtgärder i bostadsrättsföreningar. I Öppet fönster pratar vi om effekterna av ett sådant stöd. I avsnittet deltar Maria Brogren, chef Hållbarhet och innovation på WSP och Karolina Brick, idag miljöchef på Riksbyggen men som i juni tillträder jobbet som hållbarhetschef.