Gå direkt till innehåll
Riksbyggen lyfter bostadsfrågor under Järvaveckan Live – 5 Minuter med Johanna Ode

Pressmeddelande -

Riksbyggen lyfter bostadsfrågor under Järvaveckan Live – 5 Minuter med Johanna Ode

Idag inleds Järvaveckan som i år kommer att bestå av 100 timmar lång livesändning. Riksbyggen deltar under Järvaveckan och kommer att lyfta bostadsfrågor ur flera perspektiv, både bostadens roll i utsatta områden men också genom att svara på praktiska frågor om bostaden och boendet i sig. Johanna Ode berättar mer om Riksbyggens deltagande under Järvaveckan.

– Vi ser fram emot årets upplaga av Järvaveckan som genomförs på ett annorlunda och spännande sätt, genom en jättelång livesändning. För Riksbyggen som långsiktig samhällsutvecklare är det viktigt att driva frågor kring bostäder och boende på många olika arenor och Järvaveckan är mer aktuell än någonsin, säger Johanna Ode, bostadspolitisk expert på Riksbyggen.Mellan den 2-6 juni kommer Järvaveckan sända live dygnet runt i 100 timmar från en studio i Rinkeby. Ambitionen är att ge fler perspektiv från Sverige och nå ut till hela landet med programpunkter från olika orter. Riksbyggen är en av Järvaveckans partners.

Riksbyggen deltar på egen hand och genom samarbetspartners i olika sammanhang som rör bostadsfrågor:


2 juni

Flygande reporter – Läxhjälpen
Järvaveckans flygande reporter besöker en skola i Rinkeby som stöttas av Läxhjälpen. Riksbyggen är en av Läxhjälpens huvudpartners och stöttar deras viktiga arbete för att fler ska klara skolan med godkända betyg.

2 juni

Samtal - Var ska jag bo?
Med Dina Otterli från Jag vill ha bostad.nu. Riksbyggen stödjer Jag vill ha bostad.nu för en mer rättvis bostadsmarknad.

4 juni

Så funkar det - Min bostad
Riksbyggens bostadsrättsjurister Emilia Fång och Ellinor Rosendahl svarar på snåriga frågor om boende.

6 juni

Ahmeds hållbara lunch - panelsamtal
Den hållbara bostaden och det hållbara bostadsområdet är temat för ett panelsamtal som leds av Ahmed Abdirahman, grundare av Järvaveckan. Riksbyggens vd Johanna Frelin deltar i panelsamtalet.

Se tidigare avsnitt och läs mer Riksbyggens bostadspolitiska arbete på Riksbyggen Opinion.

För mer information:
Johanna Ode, bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare, 072-465 66 92
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll