Gå direkt till innehåll
Släck och höj din röst för planeten – på lördag är det Earth hour!

Pressmeddelande -

Släck och höj din röst för planeten – på lördag är det Earth hour!

På lördag den 28 mars klockan 20.30-21.30 är det dags för Earth hour. Årets tema för Earth hour är Släck – och höj din röst för planeten! I år har Earth hour föregåtts av en utmaning där man under en månad har fått tävla i utmaningar för klimatet. Det har varit ett stort intresse bland anställda på Riksbyggen att medverka i WWF’s Earth Hour Challenge 2020 och ett av Riksbyggens lag finns i toppen.

– Hållbarhet är både stort och litet. Alla kan göra något på individnivå och till exempel uppmanar vi de över en halv miljon människor som bor i bostäder som Riksbyggen förvaltar att släcka ner under Earth Hour som en viktig symbolhandling. Det är väldigt roligt med det stora engagemang som WWF’s Earth Hour Challenge fått på Riksbyggen, säger Therese Berg, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Varje år har Earth Hour ett tema och i år släcker vi våra lampor för att uppmärksamma en av vår planets största utmaningar, klimatförändringarna och förlusten av biologisk mångfald. När vi släcker i år visar vi hur klimatförändringarna påverkar våra arter och vår miljö men vi visar också att naturen kan lindra effekten av klimatförändringar. De släckta lamporna är också tänkta att inge hopp om hur vi som individer, kommuner, organisationer, företag och beslutsfattare kan bidra och minska vår negativa påverkan på djur och natur.

Earth hour Challenge 2020
Det har varit ett stort intresse bland anställda på Riksbyggen att medverka i WWF’s Earth Hour Challenge 2020. Riksbyggen har sju lag anmälda.

– Vi har dessutom ett Riksbyggen-lag som toppar 100-listan bland företag i Sverige. Nu håller vi tummarna, säger Therese Berg.

Tävlingens syfte är att man som individ ska minska sitt klimatavtryck genom en rad olika miljö- och hållbarhetsuppdrag och svara rätt på olika quizfrågor. Målgången på tävlingen sker samtidigt som Earth hour börjar, den 28 mars kl 20.30. 

– På Riksbyggen kan vi vara riktigt stolta över alla anställda som bidragit till att en mer hållbar livsstil och ökat på sin kunskap om hållbarhetsfrågor, fortsätter Therese Berg.

2007 grundade WWF en enkel symbolhandling för klimatet. Ett initiativ som innebär att alla lampor släcks under en timme, den sista lördagen i mars – Earth Hour. I dag är det världens största klimatmanifestation med miljontals deltagare över hela jorden.

För mer information:

Therese Berg, hållbarhetschef på Riksbyggen, 08-698 41 88

Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen, 070-291 54 47

Mari-Louise Persson, energistrateg Riksbyggen, 08-698 41 74

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31