Gå direkt till innehåll
Karolina Brick, hållbarhetschef Riksbyggen

Bild -

Karolina Brick, hållbarhetschef Riksbyggen

  • Licens: Medieanvändning
    Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
  • Filformat: .jpg
  • Storlek: 3840 x 5760, 11,2 MB
Ladda ner

Ämnen

Regioner

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll

Producentansvaret för förpackningar är av största vikt för en cirkulär ekonomi

Producentansvaret för förpackningar är av största vikt för en cirkulär ekonomi

Riksbyggen ställer sig i stora delar positiv till regeringens förslag ”En förbättrad förpackningsinsamling - nya roller för kommuner och producenter”. Det är bra att producenterna ska ta sitt ekonomiska ansvar för insamling och behandling av förpackningsavfall och att insamling ska ske fastighetsnära anser Riksbyggen. Regeringen bör dock återinföra producentansvar för returpapper.

Earth Hour 2019: Mer fågelholkar och mindre energianvändning

Earth Hour 2019: Mer fågelholkar och mindre energianvändning

Klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald är två ödesfrågor som står i fokus för årets Earth Hour. I varje nytt bostadsprojekt gör Riksbyggen en ekosystemtjänstanalys för att säkerställa att värdet av ekosystemtjänster inte minskar. Efter inflyttning hjälper Riksbyggen till att underlätta en mer hållbar vardag och hur man kan bidra till biologisk mångfald, genom exempelvis fågelholkar.

Släck och höj din röst för planeten – på lördag är det Earth hour!

Släck och höj din röst för planeten – på lördag är det Earth hour!

På lördag den 28 mars klockan 20.30-21.30 är det dags för Earth hour. Årets tema för Earth hour är Släck – och höj din röst för planeten! I år har Earth hour föregåtts av en utmaning där man under en månad har fått tävla i utmaningar för klimatet. Det har varit ett stort intresse bland anställda på Riksbyggen att medverka i WWF’s Earth Hour Challenge 2020 och ett av Riksbyggens lag finns i toppen.

Leif Linde, vd Riksbyggen, tar gärna tåg på både korta och långa sträckor. Bilden på Leif är tagen på pendeltåget till Upplands Väsby inför första spadtaget för Brf Ljuspunkten.

Riksbyggens klimatsatsning: Från elbilar, till solceller och klimatsmart boende

Rapporten från IPCC, FN:s klimatpanel, visar att vi kan stanna vid 1,5 graders global uppvärmning om rätt åtgärder sätts in men det är bråttom. Riksbyggen arbetar med klimatfrågan på många fronter, från företagsövergripande utmaningar för ett Fossilfritt Sverige till att stötta både bostadsrättsföreningar och boende att minska sin klimatpåverkan och vid val av byggmaterial i nyproduktionen.

Håkan Johansson, ordförande i RB Brf Opalen och Håkan Liljeblad, föreningssamordnare Riksbyggen.

Brf Opalen är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Norrköping

Riksbyggens Brf Opalen är bostadsrättsföreningen som gjort mycket för ökad hållbarhet. Till exempel har föreningen bytt till LED-belysning i trapphusen, byggt nya miljöhus med bättre källsortering och ett välutrustat gym för medlemmarna samt inlett en storsatsning på solel. Riksbyggen har utsett Brf Opalen till Årets Hållbarhetsförening i Norrköping, en tävling som i år haft rekordmånga tävlande.

Fr v Karolina Brick, hållbarhetschef, Johanna Frelin, vd, och Lina Öien, chef Enheten för Hållbar Utveckling.

Riksbyggens Hållbarhetsbarometer: 6 av 10 oroliga eller mycket oroliga över tillståndet på planeten

För första gången publiceras Riksbyggens Hållbarhetsbarometer som tar temperaturen på hållbarhetsfrågorna i landets bostadsrättsföreningar. 60 procent av de tillfrågade svarar att de känner oro för planeten kopplat till hållbarhetsfrågorna. På listan över åtgärder som man vill se i sin bostadsrättsförening finns bland annat solceller, energieffektiviseringar och åtgärder för ökad trygghet.

Vinnare! Fr v. Margreth Heirås medlem/boende, Henrik Eliasson, ordförande, Inga-Lill Engström, suppleant och Robin Johnsson, sekreterare.

Brf Storås Ängar i Angered är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Göteborg

Brf Storås Ängar arbetar målinriktat för ökad hållbarhet och har till exempel installerat laddstolpar på föreningens samtliga parkeringsplatser. Efter en investering i solceller är föreningen självförsörjande på den el som föreningen använder och man lägger också stor vikt vid att utveckla den sociala hållbarheten. Nu har Brf Storås Ängar utsetts till Årets Hållbarhetsförening i Göteborg.