Gå direkt till innehåll
Johanna Frelin, vd Riksbyggen

Bild -

Johanna Frelin, vd Riksbyggen

Evelina Carborn
Licens:
Medieanvändning
Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
Av:
Evelina Carborn
Filformat:
.jpg
Storlek:
2000 x 1125, 483 KB
Ladda ner

Ämnen

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll

Johanna Frelin, vd Riksbyggen, och Carl-Johan Hansson, vd på Unobo.

SBB tillträder som huvudägare i Unobo

Idag tillträder Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, som ny huvudägare till Riksbyggens tidigare dotterbolag Unobo med en andel på 70 procent. Riksbyggen stannar kvar med en andel om 30 procent och ordförande i Unobos styrelse blir Johan Lindholm som även är ordförande i Riksbyggen.

Johanna Frelin, vd Riksbyggen. Foto: Evelina Carborn

Riksbyggen säljer 70 procent av Unobo till Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB köper 70 procent av Riksbyggens dotterbolag Unobo för ett underliggande fastighetsvärde om cirka 6 900 mkr. Unobo har ett bostadsbestånd som omfattar 5 368 lägenheter. Riksbyggen stannar kvar som en långsiktig ägare med en andel på 30 procent av Unobo. Försäljningen görs för att Riksbyggen vill frigöra kapital för att öka sin nyproduktion av bostäder.

Johanna Frelin, vd Riksbyggen.

Stor andel kooperation i de svenska hushållens ekonomi

En femtedel av kostnaderna inom ett genomsnittligt hushålls budgetposter går att härleda till tjänster och produkter från kooperativa och ömsesidiga företag, visar nya beräkningar från Svensk Kooperation. Riksbyggen är ett kooperativt företag som både är en av Sveriges största bostadsbyggare och fastighetsförvaltare.

Bjud in Riksbyggens experter till din panel i Almedalen

Bjud in Riksbyggens experter till din panel i Almedalen

Riksbyggen finns på plats under årets Almedalsvecka och arrangerar två egna seminarier tisdagen den 5 juli på Teaterskeppet med temat framtidsspaning – "Var och hur ska alla bo i framtiden?" och "Kan grön omställning bli hållbar inställning". Riksbyggens experter står också till förfogande för paneler om hållbarhet, digitalisering, bostadsbyggande, fastighetsförvaltning, stadsutveckling och bosta

Fr v Amir Chizari, CIO på Riksbyggen, Johanna Frelin, vd för Riksbyggen och Ludvig Emgård, vd på Spotscale.

Riksbyggen ingår partnerskap med Spotscale och ökar tempot i digitaliseringsarbetet

Riksbyggen blir ny investerare i teknikbolaget Spotscale och inleder partnerskap för att stötta utvecklingen av digitala lösningar som gör fastighetsbranschen mer hållbar, både miljömässigt och ekonomiskt. Spotscale har sedan starten 2013 arbetat med att bygga världens mest tekniskt avancerade plattform för bildanalys och visualisering av drönarbilder för byggnader.

Johanna Frelin, vd Riksbyggen Foto: Evelina Carborn

Rekordstarkt 2021 lägger grunden för ett offensivt och mer hållbart Riksbyggen

Riksbyggen hade under 2021 ett operativt rörelseresultat på 2 882 (426) miljoner kronor, mkr. Omsättningen ökade till 9 890 mkr, en ökning med 11 procent jämfört med 2020. Under 2021 sålde Riksbyggen totalt 1 253 bostäder vilket är en ökning med 33 procent jämfört med året innan och lönsamheten inom affärsområde Fastighetsförvaltning ökade.

Johanna Frelin, vd Riksbyggen. Foto: Evelina Carborn

Svensk Kooperation skriver på Demokratideklaration

Den 6 december undertecknar Svensk Kooperation Deklaration för en stark demokrati. Kooperativa och ömsesidiga företag har en central roll för demokratins utveckling i Sverige, både historiskt och i nutid. Genom undertecknandet och demokratistärkande aktiviteter bidrar Svensk Kooperation till att öka kunskapen om det demokratiska näringslivets betydelse för demokratin.

Bygger Sverige. Riksbyggen har bostadsprojekt från Malmö till Kiruna och är en av Sveriges största fastighetsförvaltare.

Kooperativa sektorn växer – trots pandemin

Ny statistik från Svensk Kooperation visar att den kooperativa sektorn, där Riksbyggen ingår, ökade med tre miljarder under 2020 trots en pågående coronapandemi. Med en omsättning på 494 miljarder kronor utgör de 100 största kooperativa och ömsesidiga företagen en betydande del av svenskt näringsliv.