Gå direkt till innehåll
Sundsutsikten i Helsingborg med totalt 188 lägenheter.
Sundsutsikten i Helsingborg med totalt 188 lägenheter.

Pressmeddelande -

Unobo tillträder Riksbyggens 326 nyproducerade lägenheter i Nyköping och Helsingborg

Unobo har tillträtt två bostadsfastigheter med sammanlagt 326 hyreslägenheter som nyproducerats av Riksbyggen. De två fastigheterna är kvarteret Ugglan i Nyköping med 138 lägenheter och Sundsutsikten i Helsingborg med 188 lägenheter.

– Riksbyggen fortsätter att utveckla nya hyresrätter och ökar produktionen av nya bostäder. Unobo är en långsiktig och trygg tagare för våra hyresfastigheter, säger Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

Riksbyggens sålde tidigare i år 70 procent av Unobo till Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB. Riksbyggen har stannat kvar i Unobo med en andel om 30 procent.

– Vi är mycket glada att kunna genomföra dessa tillträden som är de första sedan vi blev ett dotterbolag till SBB. Vi förstärker vår redan stora portfölj i Helsingborg som nu omfattar 976 lägenheter och gör vårt första förvärv i Nyköping, säger Carl-Johan Hansson, vd för Unobo.

Unobos förvärv har avtalats tidigare under året och ytterligare två fastigheter som producerats av Riksbyggen, i Västerås och Linköping, kommer att tillträdas 2022. Unobos och Riksbyggens samarbete har målsättningen att omfatta 500 nyproducerade lägenheter per år.

Unobo bildades vid årsskiftet 2020/21 och i samband med det överfördes Riksbyggens hyresfastigheter till bolaget. Ett affärsmässigt samarbete har etablerats med Riksbyggen som förvaltare av fastigheterna. Unobo är associerad medlem i Sveriges Allmännytta.

För mer information kontakta:
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66
hakan.andersson@riksbyggen.se
Carl-Johan Hansson, vd Unobo AB, 070-217 47 21,
carl-johan.hansson@unobo.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll