Gå direkt till innehåll
Säljstart för Riksbyggens för 45 seniorbostäder i Förslövsängar

Pressmeddelande -

Säljstart för Riksbyggens för 45 seniorbostäder i Förslövsängar

Nu startar Riksbyggen försäljningen i Bonum Brf Förslövsängar strax utanför Båstad. Bonum Brf Förslövsängar kommer att bestå av 45 seniorbostäder i storlekarna 2-4 rum och kök. Inflyttningen är planerad till hösten/vintern 2023.

– Det finns ett stort behov av fler seniorbostäder i Båstad och detta blir den tredje bostadsrättsföreningen som Riksbyggen uppför i kommunen. Med fler seniorbostäder öppnas möjligheten för äldre att bo kvar i området när villan blir för arbetskrävande. Samtidigt frigörs fler villor där barnfamiljer kan flytta in, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Riksbyggen har tidigare byggt två Bonum-föreningar i Båstad som båda sålt slut under kort tid. I Förslöv finns en majoritet av villor och i kombination med en åldrande befolkning finns ett stort behov av fler bostäder anpassade för äldre.

– Vi är oss stolta över att nu kunna erbjuda ett seniorboende på Hallandsåsens sydvästra sluttning. Läget är fantastiskt fint och på gångavstånd finns mataffärer, restauranger, bageri, postombud och vårdcentral. Samtidigt är det nära till naturen och Skåneleden, säger Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

Här möts generationer
Riksbyggens 45 seniorbostadsrätter byggs i storlekarna 38-100 kvadratmeter fördelat på tre huskroppar. Husen omsluter en mysig innergård med gemensamhetslokal och gästlägenhet.

– Det finns bland annat grillplatser omgärdade av en kryddträdgård, bärbuskar och fruktträd där olika generationer kan mötas och lära känna varandra, berättar Kristin van der Reep.

I området kommer det att bland att finnas öppna dagvattenlösningar, odlingsplatser, trädgårdslund och stora gröna gårdar vilka bidrar till riklig biologisk mångfald. Riksbyggen planerar för laddstoplar för elbilar och på taken kommer det att installeras solpaneler.

Om Bonum
Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostadsrätter och vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år vid inflyttning. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster.

Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönsterna putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen.

Husen byggs med högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden och är det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader. Miljöbyggnad utgår från svenska miljömål, byggregler samt bygg- och förvaltningspraxis.

För mer information:
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad, 040-10 94 60
theodor.alexandris@riksbyggen.se
Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad, 042-18 66 36
kristin.vanderreep@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll