Gå direkt till innehåll
Agneta och Lasse Arvidsson, nyinflyttade i Bonum Brf Förslövsängar.
Agneta och Lasse Arvidsson, nyinflyttade i Bonum Brf Förslövsängar.

Pressmeddelande -

Första flyttlasset till Bonum Brf Förslövsängar i Båstad

I mars förra året togs det första spadtaget för Riksbyggens Bonum Brf Förslövsängar strax utanför Båstad och nyligen gick första flyttlasset för de nya boende. Nu finns enbart femton av bostadsrätterna kvar till försäljning.

Riksbyggen har tidigare byggt två Bonumföreningar i Båstad som båda sålt slut under kort tid. I Förslöv finns en majoritet av villor och i kombination med en åldrande befolkning finns ett stort behov av fler bostäder anpassade för äldre.

- Vi har bott i Förslöv sedan 1972 och trivs väldigt bra i området. Men på ålderns höst blev det för mycket jobb att bo i hus. Därför valde vi att flytta till en lägenhet i Bonum Brf Förslövsängar med bra kommunikationsmöjligheter, säger Lasse Arvidsson, nyinflyttad.

I hjärtat av Bjärehalvön
Bonum Brf Förslövsängar ligger mitt i hjärtat av Bjärehalvön mitt mellan Ängelholm och Båstad med närhet till natur och Skåneleden. Det är också nära till service, mataffärer och restauranger, bageri, postombud, vårdcentral och de många golfbanor som finns på Bjärehalvön.

- Intresset för bostadsprojektet är stort och i dagsläget har vi enbart femton lägenheter kvar till försäljning. Det som lockat de nya boende är närheten till sommarorterna Båstad och Torekov och med en kort biltur har de boende möjlighet att vara vid havet, säger Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

Bonum Brf Förslövsängar består av 45 bostadsrätter i storlekarna 38-100 kvadratmeter fördelat på tre huskroppar. Bostäderna ramar in en mysig innergård där alla har minst en balkong vända mot öst, syd eller väst. På innergården finns även en separat byggnad med en gemensamhetslokal med uteplats och en gästlägenhet som de boende kan boka för att umgås med familj och vänner. Fokus i Bonum Brf Förslövsängar, som vänder sig till de som fyllt 55 år, har varit att skapa ett kvarter där man kan mötas och lära känna varandra.

Visningsdag för Bonum Brf Förslövsängar den 11 november
Under Riksbyggens stora visningsdag lördagen den 11 november, mellan kl 12-14, kommer bland annat Bonum Brf Förslövsängar att ingå bland bostadsprojekten som visas. Visningen av Bonum Brf Förslövsängar äger rum på Langetoftsvägen 20 i Förslöv.

Om Bonum seniorboende
Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder. Att bo i en seniorlägenhet är en ny fas i livet där trygghet och kamratskap prioriteras. Riksbyggen förstår vikten av att planera i förväg och anpassa boendet efter individuella behov för en livsstil som stärker och berikar livet för seniorer. I konceptet ingår en Bonumvärd vars viktigaste uppgift är att vara en del av det sociala livet i bostadsrättsföreningen. Bonumvärden ordnar gemensamma aktiviteter såsom grillkvällar, påskfika, sopplunch eller annat som de boende i föreningen önskar.

För mer information:
Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Sydväst, 042-18 66 36
kristin.vanderreep@riksbyggen.se
Louise Gran, projektledare på Riksbyggen Bostad Sydväst, 042-153142 louise.gran@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll