Gå direkt till innehåll
Slutsålt och alla Hyrköpslägenheter uthyrda i Brf Korseberg Fjärd i Vänersborg

Pressmeddelande -

Slutsålt och alla Hyrköpslägenheter uthyrda i Brf Korseberg Fjärd i Vänersborg

Samtliga lägenheter är nu sålda i Riksbyggens tredje etapp på Korseberg i Vänersborg, Brf Korseberg Fjärd med sammanlagt 54 bostadsrätter. Fem av lägenheterna i projektet kan Hyrköpas av unga vuxna och satsningen har blivit en succé – alla är uthyrda. Inflyttningen startar i december 2022 och Riksbyggen planerar för en fjärde etapp, Brf Korseberg Vik.

– Riksbyggens framgångsrika bostadsbyggande på Korseberg visar att det finns ett stort behov av fler nya bostäder i Vänersborg. Nu planerar vi för ytterligare en etapp med 41 bostäder och Riksbyggen vill fortsatt bidra kommunens tillväxt genom fler bostäder, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

Fem av de 54 bostadsrätterna i Brf Korseberg Fjärd kommer att kunna ”Hyrköpas” av unga vuxna upp till 35 år. Avtal är tecknade för samtliga Hyrköpslägenheter i projektet.

– Det är fantastiskt roligt att intresset varit så stort för Hyrköp. Unga vuxna har en väldigt svår situation på bostadsmarknaden. Riksbyggen testar därför Hyrköp av bostadsrätt i ett antal projekt som ett led i arbetet att underlätta för unga att skaffa en bostad, säger Louise Stenbom, säljare på Riksbyggen.

Läs mer om Hyrköp

I Brf Korseberg Fjärd kommer det finnas övernattningslägenhet och gemensamhetslokal med uteplats med pergola. Det kommer finnas garage, carport och utomhusplatser till bilen och det förbereds även för ett tiotal elbilsplatser.

Husen byggs med högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden och är det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader. Miljöbyggnad utgår från svenska miljömål, byggregler samt bygg- och förvaltningspraxis. Det bli solceller på taken och sedumtak på komplementshusen.

Läs mer om Brf Korseberg Fjärd

Brf Korseberg Vik blir den fjärde etappen
Riksbyggens fjärde etapp på Korseberg blir en systerförening till Brf Korseberg Fjärd, Brf Korseberg Vik. Den fjärde etappen innehåller sammanlagt 41 lägenheter.

– Det blir ytsmarta lägenheter där varje vrå i fastigheten har tagits tillvara på. Resultatet har blivit ett brett utbud av lägenhetsstorlekar, från 2—5 rum och kök. Extra mycket kraft har lagts på de 41 lägenheternas rymd, ljusaxlar och fönstersättningar för att maximera ljusinsläpp och utsikt mot naturen, säger Louise Stenbom.

Säljstart för Brf Korseberg Vik blir under 2022 med planerad inflyttning under 2024.

Läs mer om Brf Korseberg Vik

För mer information:
Karin Ekström, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen Bohus-Vänern, 0522-65 44 55
karin.ekstrom@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll