Gå direkt till innehåll
Riksbyggen säljstartar 43 bostäder i Trosa med eftertraktat läge

Pressmeddelande -

Riksbyggen säljstartar 43 bostäder i Trosa med eftertraktat läge

Den 17 maj öppnar Riksbyggen upp för försäljning av 43 bostadsrätter i Bonum Brf Stensundet. Bostadsrätterna i Bonum Brf Stensundet, med närhet till det mesta i den mysiga skärgårdsstaden, ingår i Riksbyggens populära koncept Bonum - för hushåll där minst en person fyllt 55 år.

Byggstart för Bonum Brf Stensundet är beräknad till hösten 2023 och preliminär inflyttning under hösten 2025. Den 17 maj öppnar Riksbyggen upp försäljningen av de 43 bostadsrätterna om 2–4 rum och kök mellan 52–116 kvadratmeter. Samtliga lägenheter erbjuder inglasad balkong eller uteplats.

– Det här är Riksbyggens första projekt i Trosa och vi har redan innan säljstarten sett ett stort intresse från målgruppen både lokalt i Södermanland men även i ett större upptagningsområde mot Stockholmstrakten, säger Åse Ringborg, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

Bonum Brf Stensundet kommer att ligga cirka en kilometer från centrum och hamnen och har fina grönområden runt husknuten. Området har nära till bland annat livsmedelsaffär, vårdcentral och apotek. I föreningen finns en härlig grönskande innergård, en gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för långväga gäster.

Riksbyggens Bonum-koncept har blivit en succé, idag finns över 1 300 inflyttade Bonum-lägenheter. Förutom att husen är anpassade efter målgruppen så är den sociala aspekten i föreningen något som de boende uppskattar högt.

- Fler bostäder för den åldrande målgruppen behövs – så projektet är välkomnat av såväl målgruppen som kommunen. Fler seniorbostäder leder också till flyttkedjor när villor och radhus frigörs dit yngre familjer kan flytta. Att bygga för äldre är också att bygga för unga, säger Åse Ringborg.

Om Bonum seniorboende:
Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. Bostäderna är anpassade efter målgruppen med god tillgänglighet som en röd tråd i föreningarna.

I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönstren putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem.

Husen byggs med högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden och är det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader.

För mer information:
Åse Ringborg, Sälj- och marknadsansvarig Bostad Östergötland/Nyköping Riksbyggen, 011-21 95 35 asebirgitta.ringborg@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll