Gå direkt till innehåll
Från vänster: Marcus Wiklund från byggentreprenören Byggmästarna, kommunstyrelsens ordförande för Trosa Daniel Portnoff, blivande boende Rolf Sundberg, Riksbyggens vd Johanna Frelin. Fotograf Patrik Ekenblom.
Från vänster: Marcus Wiklund från byggentreprenören Byggmästarna, kommunstyrelsens ordförande för Trosa Daniel Portnoff, blivande boende Rolf Sundberg, Riksbyggens vd Johanna Frelin. Fotograf Patrik Ekenblom.

Pressmeddelande -

Välbesökt första spadtag för Riksbyggens seniorbostäder i Trosa

Den 9 april togs första spadtaget för Riksbyggens första bostäder i Trosa. De som fick sätta spaden i marken var Riksbyggens vd Johanna Frelin, kommunstyrelsens ordförande för Trosa Daniel Portnoff, Marcus Wiklund från byggentreprenören Byggmästarna och blivande boende Rolf Sundberg.

Seniorbostäderna i Bonum Brf Stensundet är Riksbyggens första bostadsprojekt i Trosa. Den 9 april togs det första spadtaget för de 43 bostäderna som beräknas stå redo för inflytt sista kvartalet 2025. Bonum är riksbyggens koncept för seniorbostäder och vänder sig till de som fyllt 55+.

Våren 2023 öppnade Riksbyggen upp för försäljning av Bonum Brf Stensundet som ligger nära centrum och hamnen, har fina grönområden runt husknuten och tillgång till bra kommunikationer. Intill finns vårdcentral, apotek, folktandvård, livsmedelsaffär och busshållplats. Lägenheterna är fördelade på två husbyggnader som kommer att vara utrustade med solceller på taket. I föreningen planeras för en härlig innergård, en gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för långväga gäster.

- Fler bostäder för den åldrande målgruppen behövs. Boendekonceptet med centralt läge efterfrågas och är välkomnat av såväl målgruppen som kommunen. Jag är stolt att vi på Riksbyggen bidrar till fler bostäder i Trosa även i rådande konjunktur, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Utöver Riksbyggens vd Johanna Frelin, representanter från kommun, byggande styrelse och byggbolaget fanns många förväntansfulla köpare på plats – bland andra Rolf Sundberg med fru Mait som tecknat sig för en tvårumslägenhet.

- Nu bor vi på ön Edanö i Trosa i ett hus vi själva byggt för snart 25 år sedan. Vi har en stor arbetskrävande tomt som vi inte längre mäktar med. Brf Stensundet kom i rätt tid för oss och vi ser fram emot att slippa trädgårdsarbetet och att få flytta in i en nybyggd lägenhet med litet underhåll, säger Rolf Sundberg.

Mer om Brf Stensundet

Om Bonum seniorbostäder:
Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder. Att bo i en seniorlägenhet är en ny fas i livet där trygghet och kamratskap prioriteras. Riksbyggen förstår vikten av att planera i förväg och anpassa boendet efter individuella behov för en livsstil som stärker och berikar livet för seniorer. I konceptet ingår en Bonumvärd vars viktigaste uppgift är att vara en del av det sociala livet i bostadsrättsföreningen. Bonumvärden ordnar gemensamma aktiviteter såsom grillkvällar, påskfika, sopplunch eller annat som de boende i föreningen önskar.

För mer information:
Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen/Östergötland mikael.petterssonsjolund@riksbyggen.se eller 021-10 32 39
Åse Birgitta Ringborg, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i region Öst AseBirgitta.Ringborg@riksbyggen.se eller 011 - 21 95 35

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll