Gå direkt till innehåll
De gamla industrifastigheterna kommer att ersättas av levande bostadskvarter med fokus på hållbarhet.
De gamla industrifastigheterna kommer att ersättas av levande bostadskvarter med fokus på hållbarhet.

Pressmeddelande -

Riksbyggen förvärvar fastighet – planerar för 350-450 nya bostäder i Helsingborg

Riksbyggen har förvärvat fastigheten Mimer 15 i Berga industriområde, Helsingborg. På fastigheten planerar Riksbyggen att bygga cirka 350-450 lägenheter, både vanliga bostadsrätter och seniorbostadsrätter. Den första säljstarten beräknas kunna ske 2027-2030.

– Det är ett centralt läge i ett av Helsingborgs nästa stora utvecklingsområden. Vi är mycket glada över förvärvet och att få vara med och utveckla det här området tillsammans med Helsingborgs stad, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef, affärsområde Bostad Sydväst, Riksbyggen.

– Förvärvet ger oss möjligheten att bygga ett stort antal nya bostäder med fokus på hållbarhet. Det blir en fortsättning på Riksbyggens framgångsrika och långsiktiga bostadsbyggande i Helsingborg, säger Theodor Alexandris

Fastigheten har idag ett 20-tal hyresgäster som Riksbyggen kommer att förvalta i fler år framöver. Mitt emot Mimer 15 har Riksbyggen sedan tidigare byggt bostadsrättsföreningarna Bonum Alba och Celsiana.

¬– Vår plan är att bygga både vanliga bostadsrättföreningar samt Bonum seniorboende i de kommande projekten. Vi ser en fortsatt starkt efterfrågan på bostäder i Helsingborg och vi vill vara med och bidra till stadens tillväxt, säger Theodor Alexandris.

Förväntat första säljstart 2027-2030.

Mer information:
Theodor Alexandris, Marknadsområdeschef, AO Bostad, Riksbyggen, tel: 072-711 72 34

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll

Imponerande! Konstnären Mr Cenz från London skapar stor konst på fastigheten i Västra Berga industriområde.

Gatukonst förgyller Riksbyggens fastighet i Västra Berga industriområde, Helsingborg

Riksbyggens fastighet på Västra Berga industriområde var en del av den internationella gatukonstfestivalen POW! WOW! Sweden som arrangerades i Helsingborg tidigare under hösten. Konstnären Mr Cenz från London målade bilden som nu pryder en av väggarna i kvarteret Mimer 15. I kvarteret som förvärvats planerar Riksbyggen att bygga cirka 350-450 lägenheter, både vanliga bostadsrätter och seniorbostad