Gå direkt till innehåll
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef

Bild -

Theodor Alexandris, marknadsområdeschef

go to media item
Licens:
Medieanvändning
Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
Filformat:
.jpg
Storlek:
3842 x 2882, 1,14 MB
Ladda ner

Ämnen

Regioner

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll

Bygglov klart för Riksbyggens seniorbostäder i Pålsjö, Helsingborg

Bygglov klart för Riksbyggens seniorbostäder i Pålsjö, Helsingborg

I Pålsjö utanför Helsingborg planerar Riksbyggen för byggandet av 49 Bonum seniorbostadsrätter. Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person är över 55 år. Bygglov har nu vunnit laga kraft för Bonum Brf Pålsjöro och över 1 100 personer finns i intressekön till de nya seniorbostäderna.

Tema ”boende för äldre” i Riksbyggens Värdskapshus under H22 City Expo

Tema ”boende för äldre” i Riksbyggens Värdskapshus under H22 City Expo

På Hamntorget i Helsingborg bjuder Riksbyggen in till sitt Värdskapshus den 15 juni med start klockan 14.00. Temat är "Boende för äldre – en stor samhällsfråga både i nutid och framtid". Under fyra dagar i juni sätter H22 Arena, som Riksbyggen är en del av, ljuset på de samhällsutmaningar som Helsingborg och många andra städer har identifierat.

Kvarteret Urmakaren i Ystad.

Pressinbjudan: Julmingel med Riksbyggens planer för kv Urmakaren i Ystad

På kv Urmakaren i Ystad planerar Riksbyggen för cirka 450 nya bostäder. Den 4 december bjuder Riksbyggen in till en pressträff med information om de kommande bostadsplanerna. Riksbyggens spännande samarbete med Källan förskola & skola presenteras också. Senare samma dag bjuder även Riksbyggen in till Julmingel för boende runtomkring.

Kv Spårvagnshallarna under H22 City Expo - stadskvarter med fokus på innovation, mobiliet och hållbarhet

Kv Spårvagnshallarna under H22 City Expo - stadskvarter med fokus på innovation, mobiliet och hållbarhet

Ett av de områden som Riksbyggen visar upp under den stora stadsmässan H22 City Expo i Helsingborg är kvarteret Spårvagnshallarna, Miatorp. Följ den stora förändringen som Kv Spårvagnshallarna genomgår och där Riksbyggen totalt kommer att bygga cirka 700 nya bostäder. Riksbyggen finns på plats vid Skogsgatan under lördagar och söndagar 10 - 17 under hela mässan som pågar 30 maj-3 juli.

Skissbild för kommande byggnation.

Riksbyggen förvärvar – planerar för 200-250 nya bostäder i Löddeköpinge

Strax öster om Löddeköpinge i Kävlinge kommun, i anslutning till det nya äldreboendet Villa Fridsbo, har Riksbyggen förvärvat en del av en fastighet. På fastigheten planerar Riksbyggen att bygga både radhus, villor, parhus i olika utföranden samt flerbostadshus. Sammanlagt handlar det om cirka 200-250 nya bostäder. Byggstart beräknas kunna ske preliminärt 2024.

Bostadsminister Johan Danielsson samt en bild tagen i samband med inflyttningen i projektet Körsbärslunden i mars 2021, när den röda mattan hade rullats ut för de boende.

Pressinbjudan: Bostadsminister Johan Danielsson besöker Riksbyggens projekt i Drottninghög under H22 City Expo

Den 15 juni besöker bostadsminister Johan Danielsson Riksbyggens projekt Körsbärslunden, Drottninghög, Helsingborg under H22 City Expo. I projektet har Riksbyggen byggt totalt 149 lägenheter med boendeformerna bostadsrätt, hyrköp av bostadsrätt och hyresrätt. Stora satsningar har gjorts på social hållbarhet. Bostadsministern får under sitt besök bland annat träffa en av hyrköparna.

Riksbyggen tar Hyrköp av bostadsrätt till Skåne

Riksbyggen tar Hyrköp av bostadsrätt till Skåne

Brf Körsbärslunden på Regementsvägen i Helsingborg blir Riksbyggens första projekt i Skåne där Hyrköp av bostadsrätt kommer att erbjudas. Hyrköp vänder sig till unga vuxna upp till 35 år. Riksbyggen bygger totalt 149 bostäder i samma projekt och nu med tre olika upplåtelseformer: Bostadsrätt, hyrköp av bostadsrätt och hyresrätt.

Fr v. Theodor Alexandris, marknadsområdeschef på Riksbyggen och Olof Andersson, vd på Trianon.

Riksbyggen köper byggrätt i Burlöv av Trianon och Wallfast

Riksbyggen ansluter sig till det stora stadsutvecklingsprojektet vid den kommande stationen i Burlöv genom att förvärva en byggrätt med färdig detaljplan. Här planerar Riksbyggen att uppföra 75-80 bostadsrätter bland annat inom det populära Bonum-konceptet. Säljare är Trianon och Wallfast och tillträde beräknas ske under första kvartalet 2023.

Bonum Brf Idrottsplatsen först med skärpt miljöceritifiering

Bonum Brf Idrottsplatsen först med skärpt miljöceritifiering

Kraven för att certifieras enligt Miljöbyggnad skärps. Hos Riksbyggen blir seniorbostäderna i Bonum Brf Idrottsplatsen i Höganäs det första projektet att certifieras enligt nya Miljöbyggnad 3.0. Riksbyggen har under lång tid gått i bräschen för ett mer hållbart bostadsbyggande och certifierar sina flerbostadshus enligt Miljöbyggnad.

Möt Riksbyggen på massor av ställen under stadsmässan H22 i Helsingborg

Möt Riksbyggen på massor av ställen under stadsmässan H22 i Helsingborg

Under den stora stadsmässan H22 City Expo i Helsingborg finns Riksbyggen på plats på ett antal olika platser med ett omfattande program, bland annat på Drottninghög, i kvarteret Spårvagnshallarna på Miatorp, och i Oceanhamnen. Riksbyggen deltar när Helsingborg samlar makten på Hamntorget under demokratifestivalen H22 Arena, som är en del av stadsmässan.

Fr v Mats Pauli och Johan Nilsson, Skanska Sverige AB, Theodor Alexandris och Karl Hallgren, Riksbyggen.

Riksbyggen förvärvar byggrätt i Hjärup, Staffanstorps kommun

Precis intill Hjärups station förvärvar Riksbyggen en byggrätt för 80-85 lägenheter. Säljare är Skanska. Riksbyggen planerar att bygga Bonum seniorbostäder som vänder sig till hushåll 55+ på den aktuella platsen. Preliminärt planeras byggstarten till första kvartalet 2025 med planerad inflyttning första kvartalet 2027.