Gå direkt till innehåll
Riksbyggen med och bygger nya stadsdelen Tornlyckan i Höganäs

Pressmeddelande -

Riksbyggen med och bygger nya stadsdelen Tornlyckan i Höganäs

Tornlyckan är en ny stadsdel i Höganäs där Riksbyggen både kommer att bygga radhus och seniorbostäder för 55+. Det blir 16 radhus i Brf Karlavagnen och 35 lägenheter i Bonum Brf Polstjärnan. Den 27 augusti med start kl 12.00 finns Riksbyggen på plats när den nya stadsdelen presenteras i en gemensam aktivitet för alla bostadsutvecklare vid Ica Kvantum i Höganäs.

– På Riksbyggen ser vi fram emot att kunna bidra till skapandet av en ny stadsdel i Höganäs. Våra radhus blir perfekta för barnfamiljer och intill bygger vi seniorbostäder som vänder sig till 55 +. På så sätt skapas en bra blandning för en levande stadsdel, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef, Affärsområde Bostad, Riksbyggen.

Brf Karlavagnen
Radhusen kommer att ligga i kv. Himlavalvet som breder ut sig längs den planerade Drömparken stadsdelen Tornlyckan. Riksbyggen planerar 16 stilfulla radhus i två plan som är uppdelade i tre husrader som dels ramar in Drömparken i söder, dels Regnbågsgatan i nordost. Säljstarten är planerad till 2:a kvartalet 2024.

Bonum Brf Polstjärnan
Riksbyggen planerar för 35 moderna bostadsrätter 2-4 rum och kök, Bonum Brf Polstjärnan ligger centralt placerat i Tornlyckan, nära den framtida Drömparken. Ljusa tegelfasader och generösa glasade balkonger ger husen ett stabilt, stadsmässigt uttryck. Innanför väntar en grön, ombonad kvartersgård med odlingsbäddar, växthus och plats för gemenskap i det fria. Säljstarten är planerad till 1:a kvartalet 2024.

– Tornlyckan kommer att bli en fantastisk stadsdel och vi ser fram emot att träffa alla som är nyfikna på området och våra kommande bostäder. Under eventent blir det också många roliga aktiviteter för barnen, säger Kristin van der Reep, sälj- & marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad Region Sydväst.

Dag och tid: 27 augusti kl. 12-16
Plats:
Litteraturvägen 1 i Höganäs (bakom ICA Kvantum)

För mer information:
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef, Riksbyggen Bostad Region Sydväst, tel: 072-711 72 34
theodor.alexandris@riksbyggen.se
Louise Gran, biträdande projektledare, Riksbyggen Bostad Sydväst, 042-15 31 42
Louise.Gran@riksbyggen.se

Ämnen

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll