Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Malin Thorin blir hållbarhetsspecialist på Riksbyggen i Göteborg

Riksbyggen förstärker med hållbarhetskompetens i Göteborg och rekryterar Malin Thorin som ny hållbarhetsspecialist. Malin började sin tjänst på Riksbyggen den 11 oktober och kommer närmast från Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg där hon arbetat som miljösamordnare.

Riksbyggen har en tydlig strategi att ligga i täten när det gäller hållbar utveckling, både inom nyproduktion av bostäder och fastighetsförvaltning. Det ska bli både spännande och roligt att axla jobbet som hållbarhetsspecialist på Riksbyggen, säger Malin Thorin.

Läs mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete.

Malin kommer att ha sin placering på Riksbyggens kontor i Göteborg och kommer att tillföra viktig kompetens och stötta organisationen i hållbarhetsfrågor vad gäller nyproduktion av bostäder. Malin kommer närmast från en tjänst på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg som miljösamordnare och har tidigare bland annat jobbat som miljökonsult på Bengt Dahlgren och Cowi.

– Bygg och fastighetssektorn har en stor miljöpåverkan och därmed en betydande roll att spela i omställningen mot ett mer hållbart samhälle. Riksbyggen har ambitiösa hållbarhetsmål och vi har många innovativa projekt som ska bidra till att uppfylla dessa. Det känns mycket bra med Malins breda kompetens i rollen som hållbarhetsspecialist på Riksbyggen, säger Karolina Brick, hållbarhetschef på Riksbyggen.

– Under lång tid har Riksbyggen legat i framkant när det gäller ett mer hållbart bostadsbyggande, inte minst här i Göteborg och därför välkomnar vi en förstärkning av vårt team. Ett bra exempel är Brf Viva på Guldheden där Riksbyggen inom forskningsplattformen Positive Footprint Housing skapat Sveriges mest hållbara och innovativa bostadsprojekt när det gäller hållbarhet, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Göteborg.

Positive Footprint Housing, ett tvärvetenskapligt forskningsarbete med helhetstänkande kring innovativ hållbar bostads- och stadsutveckling som pågått i drygt tio år. Projektet är initierat av Riksbyggen i samverkan med bland andra Johanneberg Science Park, Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborg Energi, Göteborgs Stad och RISE - Research Institutes of Sweden.

– Vi tar nu det arbetssättet vidare och spänner bågen vid byggandet av nya bostäder vid bl a Masthuggskajen, Lindholmen och Gibraltarvallen, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Göteborg.

Riksbyggen är den aktör med flest flerfamiljshus som är certifierade enligt kraven för Miljöbyggnad. Genom att systematiskt använda kraven för Miljöbyggnad i nyproduktionen av bostäder bidrar Riksbyggen till mer hållbara boendemiljöer.

För mer information:
Malin Thorin, hållbarhetsspecialist Riksbyggen, 0702-797 149.
malin.thorin@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll