Gå direkt till innehåll
Karolina Brick ny hållbarhetschef på Riksbyggen

Pressmeddelande -

Karolina Brick ny hållbarhetschef på Riksbyggen

Den 2 juni tillträder Karolina Brick som ny hållbarhetschef på Riksbyggen. Ökat fokus på klimatomställningen, gröna åtgärder inom det befintliga bostadsbeståndet och social hållbarhet är några av de frågor som hon vill driva extra mycket i sin nya roll. Karolina Brick kommer närmast från jobbet som miljöchef på Riksbyggen.

– Det ska bli både spännande och roligt att axla jobbet som hållbarhetschef på Riksbyggen. Riksbyggen har en tydlig strategi att ligga i täten när det gäller hållbar utveckling, både inom nyproduktion av bostäder och fastighetsförvaltning, säger Karolina.

Riksbyggen utsågs nyligen till Sveriges Grönaste Varumärke inom nyproduktion av bostäder, enligt konsultföretaget Differ.

– Över en halv miljon människor bor i bostäder som Riksbyggen förvaltar och med tanke på vår storlek har vårt hållbarhetsarbete stor betydelse både i faktiska åtgärder och som inspiratör för att fler ska bli mer hållbara, säger Karolina.

Karolina är utbildad civilingenjör och teknologie licentiat från Kungliga Tekniska Högskolan, KTH. Tidigare har hon arbetat som miljökonsult på Grontmij och som miljöspecialist på Postnord. Hon har varit på Riksbyggen i snart åtta år med tidigare roller som hållbarhetsspecialist och nu senast miljöchef.

– Takten i klimatomställningen måste öka om Sverige och världen ska klara klimatmålen och Riksbyggen har ett stort ansvar att driva på utvecklingen. Jag vill bland annat öka fokus på livscykelperspektivet för att lyfta frågor kring exempelvis byggnadsmaterialens klimatpåverkan och ökad resurseffektivitet, berättar Karolina.

Stor potential i befintliga bostadsbeståndet
Riksbyggen vill bidra till en grön omställning i det befintliga beståndet och har tagit fram ett förslag om ett statligt stödpaket för gröna åtgärder i bostadsrättsföreningar.

– Det finns en outnyttjad potential i bostadsrättsföreningarnas byggnader och tillhörande gårdar. En hel del görs redan idag men takten skulle kunna ökas och vi vill se ett stöd för att rusta byggnaderna bättre för klimatförändringar och investera i åtgärder som ger energieffektivisering, ökad biologisk mångfald och främjar en cirkulär en ekonomi, säger Karolina.

Genom sin ombyggnadsverksamhet hjälper Riksbyggen bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare att underhålla och utveckla sina fastigheter och samtidigt bli mer hållbara.

Läs mer om Riksbyggens förslag

Karolina efterträder Therese Berg som går vidare till en ny tjänst på Uppsalahem.

För mer information:
Karolina Brick, tillträdande hållbarhetschef, Riksbyggen, 070-291 54 47
Karolina.brick@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll

Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen, Elin Olsson, statssekreterare, och Karin Lexén, generalsekreterare, Naturskyddsföreningen.

Grönt stöd bostadsrättsföreningar - nytt avsnitt av Öppet fönster

Riksbyggens förslag om ett grönt stöd till bostadsrättsföreningar är temat för senaste avsnittet av Öppet fönster. Medverkar gör Elin Olsson, statssekreterare hos bostadsminister Märta Stenevi, Karin Lexén, generalsekreterare, Naturskyddsföreningen och Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen.

Krav att Naturvårdsverket tar fram standardiserade klimatdata

Krav att Naturvårdsverket tar fram standardiserade klimatdata

Regeringen behöver ge Naturvårdsverket i uppdrag att ta fram standardiserade klimatdata för hur klimatpåverkan ska beräknas för el, uppvärmning och transporter till byggnader. I en gemensam skrivelse till Näringsdepartementet uppmanar därför Riksbyggen och sju andra branschorganisationer regeringen att skyndsamt ge Naturvårdsverket i uppdraget.

Karolina Brick och Therese Berg, Riksbyggen.

Grannar kan rädda liv genom Huskurage

I Sverige anmäls i snitt drygt femtio fall av våld mot en närstående om dagen. Det är fler än två i timmen. Dygnet runt, året om. Nu krävs det krafttag för att stoppa våldet. Riksbyggen samarbetar med Huskurage som har tagit fram en policy som bostadsrättsföreningar kan anta, ”Huskurage – En policy vid oro för våld i nära relation”.