Gå direkt till innehåll
Riksbyggen bygger Kungälvs högsta hus

Pressmeddelande -

Riksbyggen bygger Kungälvs högsta hus

Nu planerar Riksbyggen för uppförandet av Brf Kaprifolen i Kongahälla, Kungälv. Brf Kaprifolen kommer att ha 14 våningar och totalt rymma 99 bostadsrätter. Sammanlagt bygger Riksbyggen fem bostadsrättsföreningar i Kongahälla med totalt 320 lägenheter.

– Riksbyggen fortsätter nu sitt framgångsrika bostadsbyggande i Kungälv med Brf Kaprifolen. Vi vill bidra till kommunens tillväxt genom att tillföra hållbara bostäder i bästa läge i Kungälv, säger Rasmus Edlund, projektchef på Riksbyggen Bostad Väst.Brf Kaprifolen är Riksbyggens fjärde bostadsrättsförening i Kongahälla. Restauranger och shopping finns på nära håll samt kommunikationer. Huset rymmer 99 lägenheter fördelat på smart planerade 1:or till 5:or.

– Vi kommer att bygga Kungälvs högsta hus med 14 våningar. Från våning 14 kommer man ha en utsikt som är få förunnade, säger Rasmus Edlund.

En viktig del av projektet är olika mobilitetslösningar för att minska behovet av en egenägd bil. Det kommer att finnas bil- och cykelpool, stolpar för el-bilsladdning och paketleveransboxar för att underlätta e-handel. Pendlarkort kommer också att ingå till varje lägenhet.

Säljstarten är beräknad att ske under början av 2021. Men redan nu kan man anmäla intresse till projektet.

– Våra senaste bostadsrättsföreningar Brf Murgrönan och Bonum Brf Blåregnet som ligger närmast Kongahälla Center har sålt fantastiskt bra och det finns endast ett fåtal lägenheter kvar i varje förening. Husen börjar bli klara och inflyttning planeras för Bonum Brf Blåregnet under tidig höst 2020 och för Brf Murgrönans del våren 2021, säger Karin Ekström Sälj & Marknadsansvarig på Riksbyggen.

För mer information:
Rasmus Edlund, projektchef, Riksbyggen Bostad, Region Väst, 0522-65 44 66
Rasmus.edlund@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll