Gå direkt till innehåll
Idag startar den stora stadsmässan H22 i Helsingborg – 5 Minuter med Johanna Bjurskog om bostadspolitik

Pressmeddelande -

Idag startar den stora stadsmässan H22 i Helsingborg – 5 Minuter med Johanna Bjurskog om bostadspolitik

Den internationella stadsmässan H22 City Expo drar igång idag. Riksbyggen finns på plats med massor av aktiviteter under mässan och visar upp sin bredd av innovation och hållbarhet när det gäller långsiktigt bostadsbyggande och fastighetsförvaltning. Bland annat kommer bostadsminister Johan Danielsson att besöka Riksbyggens projekt på Drottninghög. Dagens avsnitt handlar också om att ny statistik från SCB visar på ett lägre antal byggstarter under första kvartalet i år.

Se hela Riksbyggens program under H22 City Expo

Om H22 City Expo, 30 maj – 3 juli 2022
Genom H22 City Expo bjuder Helsingborg in världen att utforska framtidens lösningar mot en smartare och mer hållbar stad. En innovationsshow för alla åldrar! Kom hit och utforska den senaste tekniken, självkörande bilar, robotar och AI-lösningar. Lyssna på musikaliska lekplatser, besök framtidens smarta hem och fascineras av de små underverken under havsytan. Upplev en stad med alla sinnen och öppna upp för nya smaker, möten, musik och äventyr.

Läs mer om H22 City Expo

#h22cityexp

Johanna Bjurskog är Riksbyggens bostadspolitiska expert. Johanna sänder live veckovis på Riksbyggens Facebookkanal och pratar om de senaste händelserna inom bostadspolitiken och Riksbyggens arbete på området. Programmet ger en snabb inblick i aktuella frågor. Välkommen att titta!

  • Delar av Riksbyggens bostadspolitiska ståndpunkter:
  • Införande av ett startlån, till exempel Riksbyggens förslag om UngBolån, som underlättar inträdet på bostadsmarknaden för unga vuxna.
  • Behåll investeringsstödet för byggande av hyresrätter. Investeringsstödet har stor betydelse för att hålla byggvolymerna av hyresrätter uppe.
  • Grönt stöd till bostadsrättsföreningar. Riksbyggen efterlyser ett statligt stödpaket till bostadsrättsföreningar som är enkelt att använda, som ROT-avdraget. Stödet bör omfatta fyra områden: Energiåtgärder, klimatanpassning, biologisk mångfald samt cirkulär ekonomi.

Läs mer Riksbyggens bostadspolitiska arbete på Riksbyggen Opinion.

För mer information:
Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare, 072-465 66 92
johanna.bjurskog@riksbyggen.se
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66
hakan.andersson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll

Fr v Anna Frankzen Starrin, Jonas Birgersson, Liza Nyberg, Joakim Jardenberg och  Johanna Frelin.

Seminarium på H22 ”Från grotta till hållbart boende styrt av artificiell intelligens”

Den 1 juni leder Johanna Frelin, vd Riksbyggen, ett seminarium under H22 City Expo i Helsingborg om digitalisering, innovation och framtidens boende. I panelen deltar Liza Nyberg, vd Svensk Fastighetsförmedling, Joakim Jardenberg, Volvo Group strategy, Jonas Birgersson, entreprenör ViaEuropa och Anna Frankzen Starrin, kulturantropolog och trendanalytiker. Seminariet är kostnadsfritt men man behöve

Bostadsminister Johan Danielsson samt en bild tagen i samband med inflyttningen i projektet Körsbärslunden i mars 2021, när den röda mattan hade rullats ut för de boende.

Bostadsminister Johan Danielsson besöker Riksbyggens projekt i Drottninghög under H22 City Expo

I projektet Körsbärslunden, Drottninghög, har Riksbyggen byggt totalt 149 lägenheter med boendeformerna bostadsrätt, hyrköp av bostadsrätt och hyresrätt. Stora satsningar har gjorts på social hållbarhet i projektet. Den 15 juni besöker bostadsminister Johan Danielsson projektet och får bland annat träffa en av hyrköparna, en ung vuxen som fått chansen att komma in på bostadsmarknaden genom Hyrköp.