Gå direkt till innehåll
Bostadsminister Johan Danielsson samt en bild tagen i samband med inflyttningen i projektet Körsbärslunden i mars 2021, när den röda mattan hade rullats ut för de boende.
Bostadsminister Johan Danielsson samt en bild tagen i samband med inflyttningen i projektet Körsbärslunden i mars 2021, när den röda mattan hade rullats ut för de boende.

Pressmeddelande -

Bostadsminister Johan Danielsson besöker Riksbyggens projekt i Drottninghög under H22 City Expo

I projektet Körsbärslunden, Drottninghög, har Riksbyggen byggt totalt 149 lägenheter med boendeformerna bostadsrätt, hyrköp av bostadsrätt och hyresrätt. Stora satsningar har gjorts på social hållbarhet i projektet. Den 15 juni besöker bostadsminister Johan Danielsson projektet och får bland annat träffa en av hyrköparna, en ung vuxen som fått chansen att komma in på bostadsmarknaden genom Hyrköp.

– Det känns fantastiskt att kunna hälsa bostadsminister Johan Danielsson välkommen till Riksbyggens projekt på Drottninghög i Helsingborg, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

En separat pressinbjudan kommer att skickas ut inför bostadsministerns besök.

– Riksbyggen har varit först ut med att bygga bostadsrätter i Drottninghög. Det är väldigt roligt att det går att bygga bostadsrätter även i områden som tidigare helt dominerats av hyresrätter. Samtliga bostadsrätter i Brf Körsbärslunden var sålda flera månader innan den första inflyttningen i mars 2021, berättar Theodor Alexandris.

Mer om vad som händer på Drottninghög

– Det händer massor av kul på Drottninghög under mässan. Här börjar till exempel bostadsdrömmarna redan i tidig ålder, Riksbyggen samarbetar med förskolan som finns i projektet Körsbärslunden och där barnen visar upp sitt "Drömboende",  säger Eva Hansson, projektledare för Riksbyggens deltagande under H22-mässan.

Se hela Riksbyggens program under H22 City Exp

Drottninghög – social hållbarhet
På Drottninghög har Riksbyggen byggt bostadsrätter i ett område som annars domineras av hyresrätter. I Brf Körsbärslunden på Drottninghög är några av lägenheterna ”Hyrköps-lägenheter”. Hyrköp är en av Riksbyggens modeller för att hjälpa unga vuxna in på bostadsmarknaden. Detta händer bland annat på Drottninghög under mässan:

  • Guidade turer i en av Hyrköpslägenheterna samt visning av takterrassen. Bokas via länk på riksbyggen.se eller på h22cityexpo.se. I projektet finns Diamantens Förskola. Riksbyggen visar samarbetet kring barnens ”Drömboende” i förskolans panoramafönster.
  • Boende för unga – föreläsning om hur Riksbyggen på olika sätt försöker få bukt med ungdomsbostadsbristen.
  • Hållbarhet är både stort och litet – Riksbyggens hållbarhetsutvecklare
  • Intervju med en hyrköpsinnehavare – panelsamtal om vad Hyrköp är och vilka möjligheter som modellen skapar.
  • 7 juni kl 13.00, föreläsningen "Samarbete som gör skillnad!" Riksbyggen värnar om sina boende och tog kontakt med Diamantens förskola som ligger beläget i lokalerna under bostäderna. De inledde ett samarbete och ville stärka bandet mellan de boende – förskolan och Riksbyggen. Föreläsare är Helene Saetre, rektor på Diamantens förskola, Eva Hansson, projektledare, Riksbyggen. Plats: Tryckeriet Vasatorpsvägen 1B.  
  • Läs mer om vad som händer på Drottninghög

Om H22 City Expo, 30 maj – 3 juli 2022
Genom H22 City Expo bjuder Helsingborg in världen att utforska framtidens lösningar mot en smartare och mer hållbar stad. En innovationsshow för alla åldrar! Kom hit och utforska den senaste tekniken, självkörande bilar, robotar och AI-lösningar. Lyssna på musikaliska lekplatser, besök framtidens smarta hem och fascineras av de små underverken under havsytan. Upplev en stad med alla sinnen och öppna upp för nya smaker, möten, musik och äventyr.

Läs mer om H22 City Expo

#h22cityexpo

Mer information:
Theodor Alexandris, Marknadsområdeschef, AO Bostad, Riksbyggen, tel: 072-711 72 34
Eva Hansson, projektledare, Riksbyggen, 0730-81 34 28
eva.hansson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll

Riksbyggens specialkomponerade sushi och den magiska utsikten från terrassen på Brf Oceankajen.

Spännande arkitektur och innovativ sushi - besök Riksbyggen i Oceanhamnen i Helsingborg under H22 City Expo

I Oceanhamnen har Riksbyggen byggt bostäder med cirkulära lösningar, både ovanför och under vattenytan. Under stadsmässan H22 City Expo bjuder Riksbyggen in till guidade visningar av den gemensamma takterrassen på Brf Oceankajen och berättar om projektet. En höjdpunkt är också en installation av arkitekten bakom projektet, Joakim Kaminsky, som skapas den 2 juni kl 14.00.

Kv Spårvagnshallarna under H22 City Expo - stadskvarter med fokus på innovation, mobiliet och hållbarhet

Kv Spårvagnshallarna under H22 City Expo - stadskvarter med fokus på innovation, mobiliet och hållbarhet

Ett av de områden som Riksbyggen visar upp under den stora stadsmässan H22 City Expo i Helsingborg är kvarteret Spårvagnshallarna, Miatorp. Följ den stora förändringen som Kv Spårvagnshallarna genomgår och där Riksbyggen totalt kommer att bygga cirka 700 nya bostäder. Riksbyggen finns på plats vid Skogsgatan under lördagar och söndagar 10 - 17 under hela mässan som pågar 30 maj-3 juli.

Fr v Anna Frankzen Starrin, Jonas Birgersson, Liza Nyberg, Joakim Jardenberg och  Johanna Frelin.

Seminarium på H22 ”Från grotta till hållbart boende styrt av artificiell intelligens”

Den 1 juni leder Johanna Frelin, vd Riksbyggen, ett seminarium under H22 City Expo i Helsingborg om digitalisering, innovation och framtidens boende. I panelen deltar Liza Nyberg, vd Svensk Fastighetsförmedling, Joakim Jardenberg, Volvo Group strategy, Jonas Birgersson, entreprenör ViaEuropa och Anna Frankzen Starrin, kulturantropolog och trendanalytiker. Seminariet är kostnadsfritt men man behöve