Gå direkt till innehåll
Initiativet Bygg i Tid vill snabba på byggprocesserna - 5 Minuter med Johanna Bjurskog

Pressmeddelande -

Initiativet Bygg i Tid vill snabba på byggprocesserna - 5 Minuter med Johanna Bjurskog

I veckan lanserades  initiativet Bygg i Tid med målet att effektivisera och förbättra plan- och tillståndsprocesserna för att öka bostadsbyggandet. Riksbyggen är en av aktörerna bakom initiativet. Johanna Bjurskog berättar om tankarna bakom Bygg i Tid och det möte som statssekreterare Mattias Landgren i veckan bjöd in till på temat ledtider i plan- och byggprocessen.

– Riksbyggen ska öka bostadsbyggandet med 20 procent över tid. För att lyckas med det är snabbare byggprocesser en viktig del. Därför är Riksbyggen med och driver initiativet Bygg i tid. Genom dialog kan vi öka förståelsen för vilka problemen är och vad som kan göras åt dem. Vi vill bidra med lösningar, säger Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert på Riksbyggen.

Johanna Bjurskog är Riksbyggens bostadspolitiska expert. Johanna sänder live veckovis på Riksbyggens Facebookkanal och pratar om de senaste händelserna inom bostadspolitiken och Riksbyggens arbete på området. Programmet ger en snabb inblick i aktuella frågor. Välkommen att titta!

  • Delar av Riksbyggens bostadspolitiska ståndpunkter:
  • Införande av ett startlån, till exempel Riksbyggens förslag om UngBolån, som underlättar inträdet på bostadsmarknaden för unga vuxna.
  • Beklagar det slopade investeringsstödet för byggande av hyresrätter. Investeringsstödet hade stor betydelse för att hålla byggvolymerna av hyresrätter uppe.
  • Grönt stöd till bostadsrättsföreningar. Riksbyggen efterlyser ett statligt stödpaket till bostadsrättsföreningar som är enkelt att använda, som ROT-avdraget. Stödet bör omfatta fyra områden: Energiåtgärder, klimatanpassning, biologisk mångfald samt cirkulär ekonomi.

Läs mer Riksbyggens bostadspolitiska arbete på Riksbyggen Opinion.

För mer information:
Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare, 072-465 66 92
johanna.bjurskog@riksbyggen.se
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66
hakan.andersson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll