Gå direkt till innehåll
Riksbyggens specialkomponerade sushi och den magiska utsikten från terrassen på Brf Oceankajen.
Riksbyggens specialkomponerade sushi och den magiska utsikten från terrassen på Brf Oceankajen.

Pressmeddelande -

Spännande arkitektur och innovativ sushi - besök Riksbyggen i Oceanhamnen i Helsingborg under H22 City Expo

I Oceanhamnen har Riksbyggen byggt bostäder med cirkulära lösningar, både ovanför och under vattenytan. Under stadsmässan H22 City Expo bjuder Riksbyggen in till guidade visningar av den gemensamma takterrassen på Brf Oceankajen och berättar om projektet. En höjdpunkt är också en installation av arkitekten bakom projektet, Joakim Kaminsky, som skapas den 2 juni kl 14.00. I Oceanhamnen kan man också prova Riksbyggens sushi roll hos Zushi som komponerats med inriktning på hållbarhet och innovation.

– Oceanhamnen är ett fantastiskt kvarter som inte bara sticker ut när det gäller innovativa och hållbara lösningar, närheten till vattnet gör också läget och bostäderna unika, berättar Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Mer om Riksbyggens program vid Oceankajen

– Hållbarhet är både stort och litet. Därför har Riksbyggen tillsammans med Zushi tagit fram sushi roll med inrikting på hållbarhet och innovation och som dessutom är väldigt god. Ska vi nå ett mer hållbart samhälle måste vi ta med hållbarhet ur alla aspekter,  säger Eva Hansson, projektledare för Riksbyggens deltagande under H22-mässan.

Se hela Riksbyggens program under H22 City Expo

Mer om Oceanhamnen

Riksbyggen är en av aktörerna bakom byggandet av Oceanhamnen. Brf Oceanhamnen består av 46 lägenheter och tre lokaler. Målsättningen för Oceanhamnen är att bygga en ny och unik stadsdel byggd på öar med den senaste tekniken, varierade boendeformer i centralt läge vid havet. Här finns till exempel ett nytt avloppssystem med avfallskvarnar och vakumtoaletter för insamling och hantering av mat- och toalettavfall.

  • Guidade turer vid vår takterrass och kring hur vi utvecklat området samt om varför vi ligger i framkant gällande infrastrukturen - Bokas via länk på riksbyggen.se eller på h22cityexpo.se.
  • Besök vårt konstverk ”Sundets Pärla” som kommer på plats den 2 juni. Arkitekten Joakim Kaminsky som ritat vår byggnad har även skapat ett nytt konstverk där sundet mellan Sverige och Danmark, är som smalast
  • Föreläsning kring PPA-lösningar, Riksbyggen tillsammans med Öresundskraft
  • 2 juni 10.00 - 10.30. English. How does Riksbyggen work with the energy management of the future? Listen to Riksbyggens Energy expert who tells the story of our agile development takes steps into the energy management of the future with the help of AI technology.
  • 3 juni 08.45 - 9.45. Lär dig mer om framtidens hållbara och smarta energiförvaltning hos Riksbyggen, föreläsning med Göran Danling, affärsutvecklare Riksbyggen samt Carina Persson, marknadsområdeschef Fastighetsförvaltning Norra Skåne.

Om H22 City Expo, 30 maj – 3 juli 2022
Genom H22 City Expo bjuder Helsingborg in världen att utforska framtidens lösningar mot en smartare och mer hållbar stad. En innovationsshow för alla åldrar! Kom hit och utforska den senaste tekniken, självkörande bilar, robotar och AI-lösningar. Lyssna på musikaliska lekplatser, besök framtidens smarta hem och fascineras av de små underverken under havsytan. Upplev en stad med alla sinnen och öppna upp för nya smaker, möten, musik och äventyr.

Läs mer om H22 City Expo

#h22cityexpo

Mer information:
Theodor Alexandris, Marknadsområdeschef, AO Bostad, Riksbyggen, tel: 072-711 72 34
Eva Hansson, projektledare, Riksbyggen, 0730-81 34 28
eva.hansson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll