Gå direkt till innehåll
Stefan Forsberg, vd Smartfront och Johan Sundlöf, affärschef för Riksbyggens ombyggnadsverksamhet vid signeringen av avtalet.
Stefan Forsberg, vd Smartfront och Johan Sundlöf, affärschef för Riksbyggens ombyggnadsverksamhet vid signeringen av avtalet.

Pressmeddelande -

Avtal mellan Riksbyggen och Smartfront för energibesparingar med innovativ teknik

Riksbyggen och Smartfront AB har tecknat ett samarbetsavtal för att tillsammans kunna erbjuda bostadsrättsföreningar åtgärder som både sparar energi och pengar. Genom avtalet kan Riksbyggen och Smartfront AB att redan från utredningsskedet undersöka möjligheten till helhetslösningar för åtgärder kring till exempel ventilation, tilläggsisolering och fasadrenovering.

– Att minska våra kunders energianvändning är en del av Riksbyggens övergripande klimatmål och ett sätt att bidra till ekonomisk hållbarhet hos bostadsrättsföreningarna. Därför känns det extra kul att teckna detta samarbetsavtal med Smartfront som har en bra lösning för flerbostadshus och som sparar både energi och pengar åt föreningarna, säger Johan Sundlöf, affärschef för Riksbyggens ombyggnadsverksamhet.

– Att vi tillsammans med Riksbyggen kan knyta samman detta samarbete visar hur viktig frågan är att satsa på åtgärder vilket minskar energiförbrukningen i våra flerfamiljsfastigheter för att komma till bukt med den svåra situation vi är i nu med rusande energipriser och stora koldioxidutsläpp, Stefan Forsberg, vd Smartfront.

SmartFront är en patenterad metod för uppgradering av fasad, ventilation och fönster på befintliga fastigheter. Riksbyggens tjänst Energiförvaltning och Smartfronts metod kompletterar varandra på ett effektivt sätt.

– Tillsammans med Riksbyggens tjänst Energiförvaltning ser vi till att kunden får ut maximal energibesparing på investeringen genom kontinuerlig analys och optimering med en energiingenjör. Dessutom ger vår tjänst Värmeoptimering 24/7 med hjälp av AI-teknik, som arbetar dygnet runt året om, ytterligare besparingar, säger Göran Danling, affärsutvecklare energitjänster på Riksbyggen.

Riksbyggen har redan idag pågående projekt där SmartFront-metoden används, till exempel Brf Storspoven i Umeå och Brf Kungsberget i Linköping.

Läs mer om Riksbyggen Ombyggnad

För mer information:
Johan Sundlöf, affärschef, Riksbyggen Ombyggnad, 072-7312625,
johan.sundlof@riksbyggen.se
Göran Danling, affärsutvecklare energitjänster på Riksbyggen, 070-35 00 411
goran.danling@riksbyggen.se

Ämnen


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll