Gå direkt till innehåll
Göran Danling  Affärsutvecklare och processansvarig Energitjänster

Bild -

Göran Danling Affärsutvecklare och processansvarig Energitjänster

go to media item
Licens:
Medieanvändning
Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
Filformat:
.jpg
Storlek:
408 x 465, 74,4 KB
Ladda ner

Ämnen

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll

Riksbyggen deltar i samverkansprojekt för öppna plattformar för fastighetsautomation

Riksbyggen deltar i samverkansprojekt för öppna plattformar för fastighetsautomation

Öppna plattformar för fastighetsautomation kan bidra till en jämställd marknad för hållbara systeminnovationer, smart styrning samt lägre och mer flexibel energianvändning i fastigheter. Riksbyggen är en av aktörerna bakom samarbetsprojektet som totalt samlar 24 fastighetsaktörer, systemleverantörer och tjänsteutvecklare.

Undvik kalla lägenheter i höst och spara energi samtidigt

Undvik kalla lägenheter i höst och spara energi samtidigt

Nu är hösten här och temperaturen utomhus sjunker och pendlar ofta kraftigt från en dag till en annan. Resultatet kan bli både kalla lägenheter och ökade värmekostnader. Men med injusterade värmesystem och ny teknik kan innetemperaturen hållas jämn samtidigt som kostnader och miljöbelastning minskas. Det finns också en hel del som den boende kan göra för att få ett skönare klimat inomhus.

Värmeoptimering 24/7 – styr värmen med AI-teknik

Värmeoptimering 24/7 – styr värmen med AI-teknik

Riksbyggen tar nu ytterligare ett steg för att för hjälpa sina kunder att spara pengar och minska påverkan på klimatet. Med den intelligenta tjänsten Värmeoptimering 24/7 minskas värmeförbrukningen med upp till 20 procent samtidigt som inomhusklimatet blir jämnare. Tjänsten lär sig hur byggnaden reagerar på väderväxlingar och använder framtida väderprognoser.

Riksbyggen lanserar ny tjänst för laddning av elbilar

Riksbyggen lanserar ny tjänst för laddning av elbilar

Intresset för att installera laddstationer för elbilar ökar kraftigt. Riksbyggen och Eways har utvecklat en tjänst som gör det enkelt och att installera och sköta driften av laddstationer. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen cirka 4 400 bostadsrättsföreningar och tjänsten är ett viktigt steg för att ställa om både Riksbyggens egen fordonspark och hela fordonsflottan i Sverige.

Kvarteret Handfatet i Gustavsberg där Värmeoptimering 24/7 används med framgång.

Värmeoptimering 24/7 – styr värmen med AI-teknik och minskar förbrukningen med 20%

Riksbyggen hjälper sina kunder att både spara pengar och minska påverkan på klimatet. Med den intelligenta tjänsten Värmeoptimering 24/7 minskas värmeförbrukningen med upp till 20 procent samtidigt som inomhusklimatet blir jämnare. Tjänsten lär sig hur byggnaden reagerar på väderväxlingar och använder framtida väderprognoser för att hålla en jämnare innertemperatur med lägre energiförbrukning.

Energiförvaltning hos Riksbyggens Brf-kunder kan spara 1 000 000 MWh

Energiförvaltning hos Riksbyggens Brf-kunder kan spara 1 000 000 MWh

Varje dag kommer rapporter om energikrisen men tekniken som kan göra en stor skillnad finns redan. Upp till 1 000 000 MWh skulle kunna sparas om alla Riksbyggens cirka 4 400 bostadsrättskunder började använda energiförvaltning. Det motsvarar ungefär lika mycket energi som alla flerbostadshusen i Uppsala län använder på ett år. Bland annat kan AI-teknik användas för att minska värmekostnaden.

Stefan Forsberg, vd Smartfront och Johan Sundlöf, affärschef för Riksbyggens ombyggnadsverksamhet vid signeringen av avtalet.

Avtal mellan Riksbyggen och Smartfront för energibesparingar med innovativ teknik

Riksbyggen och Smartfront AB har tecknat ett samarbetsavtal för att tillsammans kunna erbjuda bostadsrättsföreningar åtgärder som både sparar energi och pengar. Genom avtalet kan Riksbyggen och Smartfront AB att redan från utredningsskedet undersöka möjligheten till helhetslösningar för åtgärder kring till exempel ventilation, tilläggsisolering och fasadrenovering.

Jättepotential att minska klimatpåverkan från byggnader med energiförvaltning

Jättepotential att minska klimatpåverkan från byggnader med energiförvaltning

Upp till 1 000 000 MWh skulle kunna sparas om alla Riksbyggens cirka 4 000 bostadsrättskunder började använda energiförvaltning, det motsvarar ungefär lika mycket energi som alla flerbostadshusen i Uppsala län använder på ett år. Dessutom vill regeringen se fler energiåtgärder i flerbostadshus och har nyligen skickat ut ett förslag på remiss om ett nytt energieffektiviseringsstöd.