Gå direkt till innehåll

Ämnen: Finans

Lina Öien, chef för enheten för hållbar utveckling samt ansvarig för arbetet med ”Den Goda Staden” på Riksbyggen.

Sök stipendier ur Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden”

Nästa år kommer Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden” att dela ut cirka 500 000 - 600 000 kronor fördelat på minst fyra stipendiater. Under 2022 ges särskild prioritet till ansökningar med projekt som bidrar till kunskap om " Efter pandemin: Hur kan bostäder och grannskap möta nya behov och önskemål?"

Hög byggtakt men svårt för unga att skaffa egen bostad

Hög byggtakt men svårt för unga att skaffa egen bostad

Preliminärt påbörjades byggandet av cirka 46 000 lägenheter under de tre första kvartalen 2021, vilket är en ökning med 17 procent jämfört med samma period 2020, visar färsk statistik från SCB. Åtgärder behövs dock både för att bibehålla en hög byggtakt och för att fler ska ha råd med en egen bostad, till exempel genom investeringsstöd för hyresrätter och införande av startlån för unga vuxna.

Riksbyggen och Folksam investerar för fler hyresrätter i tillväxtregionerna

Riksbyggen och Folksam investerar för fler hyresrätter i tillväxtregionerna

Riksbyggen och Folksam investerar ytterligare 200 mkr var i Tornets Bostadsproduktion AB för att skapa fler hyresrätter. Med det nya kapitalet och tidigare investeringar möjliggörs bostadsutvecklingsprojekt om totalt 3,2 mdr kronor som kommer bidra till närmare 2 000 hyresrätter i tillväxtregionerna Stockholm, Mälardalen, Göteborg och Öresund.