Gå direkt till innehåll

Regioner: Norrköping

Lennart Nilsson, ordförande i Brf Siktet i Västervik

Brf Siktet i Västervik är årets lokala vinnare i tävlingen Årets hållbarhetsförening

Brf Siktet, med 120 bostäder uppförda 1970-1971, har gjort mycket för att bli mer hållbara. Till exempel har föreningen i samband med takbyte valt en takpapp som reducerar mängden NOx-partiklar (kväveoxider) i luften, en investering i framtiden ur både miljö- och hälsoperspektiv. Nu har Brf Siktet utsetts till lokal vinnare i Årets Hållbarhetsförening, inom marknadsområde Norrköping av Riksbyggen.

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Norrköping och över hela landet

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Norrköping och över hela landet

Lördagen den 12 november mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 30 projekt från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter. I Norrköping visar Riksbyggen det kommande projektet Brf Kronomagasinet med 46 lägenheter.
– Det finns många fördelar med att köpa nyproducerade bostäder. Husen är en

Håkan Johansson, ordförande i RB Brf Opalen och Håkan Liljeblad, föreningssamordnare Riksbyggen.

Brf Opalen är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Norrköping

Riksbyggens Brf Opalen är bostadsrättsföreningen som gjort mycket för ökad hållbarhet. Till exempel har föreningen bytt till LED-belysning i trapphusen, byggt nya miljöhus med bättre källsortering och ett välutrustat gym för medlemmarna samt inlett en storsatsning på solel. Riksbyggen har utsett Brf Opalen till Årets Hållbarhetsförening i Norrköping, en tävling som i år haft rekordmånga tävlande.