Gå direkt till innehåll

Regioner: Blekinge

"Riksbyggens förslag väver samman innovation, stadsmässighet och hållbarhet på ett väldigt bra sätt" säger Magnus Lindoffsson, projektledare för Pottholmen på Karlskrona kommun. Bild: FOJAB

Riksbyggen tilldelas mark i Karlskrona och planerar för nytt landmärke

Riksbyggen har tillsammans med Odalen Fastigheter vunnit en offentlig upphandling i området Pottholmen i Karlskrona. Riksbyggen planerar för cirka 60 bostäder i kvarteret Brandtornet, där en del av projektet blir Karlskronas högsta hus med 14 våningar. Odalen bygger ett omvårdnadsboende med 48 bostäder. Tillsammans byggs ett gemensamt mobilitetshus. Projektförslaget har utformats av FOJAB.

Brf Lindblomman i Ronneby bygger om butik till fyra lägenheter

Brf Lindblomman i Ronneby bygger om butik till fyra lägenheter

När livsmedelsbutiken gick i konkurs blev det tomt i Brf Lindblommans lokal. Nu pågår projekteringen med att bygga om lokalen till fyra lägenheter med hög tillgänglighet. Planen är att bygga tre lägenheter om 3 rum och kök samt en om 2 rum och kök med beräknad byggstart under hösten 2022.

Johanna Ode, bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare på Riksbyggen.

Ny rapport: Allvarlig ungdomsbostadsbrist i Karlskrona


Ungdomsbostadsbristen är inte bara ett Stockholmsfenomen. Karlskrona och 66 andra kommuner runt om i landet finns med på listan över orter med allvarlig ungdomsbostadsbrist, det visar en nysläppt rapport från Riksbyggen. I Karlskrona kan bara 46 procent av ensamboende 20-30 åringar köpa en etta i den egna kommunen. Riksbyggen vill att det införs ett statligt, CSN-liknande Ungbolån för att hjäl

Pressinbjudan - Första spadtag Källby Ängar

Pressinbjudan - Första spadtag Källby Ängar

Onsdagen den 28 september tar kommunstyrelsens vice ordförande och byggnadsnämndens ordförande i Lunds kommun Christer Wallin första spadtaget för Riksbyggens nya bostadsområde i S:t Larsparken. Media hälsas välkomna att delta vid ceremonin.