Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Stort intresse för Holma i internationell arkitekttävling – utställning på Form Design Center

MKB:s och Riksbyggens gemensamma tävlingsuppdrag till Europan 11, en av världens största arkitekttävlingar, har fått stort gehör från unga arkitekter runt om i världen. 36 arkitekter och arkitektbyråer har lämnat bidrag till tävlingen.

MKB och Riksbyggen har ett gemensamt intresse i Holma när nya Hyllie och resten av staden ska växa ihop. Tävlingstomten ligger strategiskt placerad mellan bostadsområdet Holma och Pildammsvägen.

– Vi är mycket nöjda med att ha fått så många spännande bidrag. MKB och vi deltar gemensamt i tävlingen med nära samarbete med Stadsbyggnadskontoret, vilket borgar för att det vinnande förslaget i slutändan blir verklighet, säger Håkan Samuelsson, regionchef Riksbyggen.

– Det är dags att vitalisera Holma. Det vill vi göra genom att dels bygga nytt, både hyresrätter, bostadsrätter och lokaler för verksamhet, dels skapa mötesplatser. Tomten i Holma kan ge ett tillskott på upp till 1 300 nya bostäder, säger Pål Svensson, fastighetschef MKB.

Den internationella tävlingen Europan är ett sätt att få många innovativa förslag från unga arkitekter och en möjlighet för både MKB och Riksbyggen att bygga fastigheter som ligger i framkanten av utvecklingen inom arkitektur.

De 36 förslagen ställs ut på Form Design Center i Malmö den 10-17 september och är öppen för allmänheten, därefter flyttar utställningen till Hyllie Folkets Hus.

En internationell jury utser det vinnande bidraget vilket offentliggörs den 15 december 2011.

Pressinbjudan
Vad: Lunch med kombinerad pressinformation. Utställning av de 36 bidragen för tävlingstomten i Holma.
När: Den 9 september, klockan 12.30
Var: Form Design Center, Lilla torg 9, Malmö
Medverkande: Charlotta Nilsén, marknadsområdeschef Riksbyggen och Pål Svensson, fastighetschef MKB Fastighets AB.

För mer information
Håkan Samuelsson, regionchef Riksbyggen, 070-520 09 23
Pål Svensson, fastighetschef MKB, 070-188 37 10

För frågor om pressinbjudan och anmälan om deltagande, kontakta gärna:
Margaretha Söderström, kommunikationschef MKB, 0701-88 33 55, margaretha.soderstrom@mkbfastighet.se

Bakgrund
Europan 11 är en av världens största tävlingar för arkitekter under 40 år. Cirka 2 000 arkitekter tävlar om att få sin byggnad uppförd på en av de 50 tävlingstomter, fördelade på 18 europeiska länder, som deltar i tävlingen. Ledord för tävlingen är mobilitet, livsstil och hållbarhet. I ett gemensamt tävlingsuppdrag deltar MKB och Riksbyggen med en tomt i området Holma i Malmö.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll