Gå direkt till innehåll
​Mari-Louise Persson, energistrateg, Riksbyggen.
​Mari-Louise Persson, energistrateg, Riksbyggen.

Pressmeddelande -

Riksbyggens Mari-Louise Persson prisas för energieffektivisering

Mari-Louise Persson, energistrateg på Riksbyggen, har utsetts till vinnare av årets Egil Öfverholms-pris, ett hederspris för energieffektivisering. Riksbyggen har jobbat intensivt med energieffektivisering, både i nyproduktion och i förvaltning av befintliga fastigheter.

– Jag är oerhört tacksam och glad och detta har gett ny energi när det behövdes som mest efter en lång höst av distansarbete. Fantastiskt roligt att just jag fick detta pris när jag har så många kunniga kollegor runt om i landet som också hela tiden fyller på min energi och kunskap i området, säger Mari-Louise Persson.

Utmärkelsen delas ut sedan 2018 av Energieffektiviseringsföretagen, EEF, för lång och trogen tjänst inom hållbarhetsarbete och energieffektivisering och är döpt efter den första prisvinnaren, arkitekten Egil Öfverholm.

Motivering:

”Mari-Louise energi verkar aldrig ta slut. Den kunnighet och obrutna kraft att driva på utvecklingen inom energieffektivisering hon uppvisar är imponerande. Genom hennes roller inom Uppsala kommun, Boverket, Uppsala universitet och nu på Riksbyggen är vi många som mött hennes positivism och engagemang i dessa frågor. Vi är övertygande om hennes långsiktiga arbete gett genomslag och starkt bidragit till att föra ut energieffektivisering i både debatt och praktik. Av dessa anledningar vill vi ge Mari-Louise den uppmärksamhet som hon så väl förtjänar.”

– Något som varit konstant genom mina år i branschen är att energieffektivisering är nummer ett. Ofta kan det vara så enkelt som att slå av en apparat som inte behövs eller att köpa effektivare utrustning när den ändå ska bytas ut, men samtidigt är det ett arbete som aldrig tar slut utan det behöver ”gnetas” en del och därför är det bra att vi är många som hjälps åt, säger Mari-Louise.

Riksbyggen har under hösten lanserat en ny tjänst, energiförvaltning, som hjälper bostadsrättsföreningar att både minska både sina kostnader och klimatpåverkan. Med energiförvaltning gör Riksbyggen först en energiutredning och tittar på fastighetens totala energianvändning och föreslår energiinvesteringar. Sedan analyserar och optimerar Riksbyggen kontinuerligt värmepumpar, fjärrvärmecentralen och ventilation.

För mer information:
Mari-Louise Persson, energistrateg, Riksbyggen, 072-516 90 30

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll