Gå direkt till innehåll
Lindholmshamnen i Göteborg
Lindholmshamnen i Göteborg

Pressmeddelande -

Riksbyggens Futura Clara i Göteborg - en av finalisterna i Guldhemmet

Riksbyggens bostadsprojekt Futura Clara i Göteborg är en av finalisterna i Guldhemmets tävling i kategorin ”Årets Nytänkare”. I Futura Clara har en kooperativ hyresrättsföreningen skapats med 40 bostäder för unga vuxna.

Sedan fem år tillbaka arrangerar Hemnet galan Guldhemmet för att etablera Guldhemmet-utmärkelserna som en kvalitetsstämpel för extraordinära insatser inom den svenska bostadsbranschen. Riksbyggens bostadsprojekt Futura Clara i Göteborg, som vänder sig till unga vuxna, är en av finalisterna i Guldhemmets tävling i kategorin ”Årets Nytänkare”. Vinnaren kommer att tillkännages under galan den 7 mars. Även Riksbyggens Bonum Brf Boulevarden i Täby i Stockholm är en av finalisterna i kategorin.

- Att knipa en finalplats som Årets Nytänkare i Guldhemmet är otroligt glädjande och ett kvitto på vikten av att underlätta för unga vuxna att komma ut på bostadsmarknaden, säger Dzejna Wallin, marknadsområdeschef på Riksbyggen i Göteborg.

Futura Clara är en kooperativ hyresrättsförening som ligger i Lindholmshamnen i Göteborg i vilken unga vuxna under 35 år kan teckna sig för en kooperativ hyresrätt. Föreningen består av 32 traditionella bostäder om 25-35 kvm och åtta bostäder belägna i en kollektivlägenhet, så kallad co-living, där de boende delar på kök och vardagsrum men har egna rum och badrum.

- Futura Clara är innovativ bostadsutveckling skapad för att tillgodose unga vuxnas behov på bostadsmarknaden. Social hållbarhet står i fokus genom co-living och delning av innergård och gemensamma ytor med två traditionella bostadsrättsföreningar, vilket främjar intressanta möten över generationsgränser, säger Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen i Göteborg.

Guldhemmets motivering för nominering
Årets Nytänkare går till det projekt eller initiativ som vågar tänka i nya banor och som bidrar till en positiv förändring för den svenska bostadsbranschen. En nytänkare som ser möjligheter genom att göra saker på ett nytt sätt, till exempel ett nytt arbetssätt för att bedriva sin affär eller sitt företag, att använda sig av en viss byggteknik, arkitektur, bostadsform och materialval eller skapa nya finansieringslösningar. Priset kan delas ut till små som stora initiativ i branschen, till både företag och projekt.

Så funkar Riksbyggens kooperativa hyresrätter
En kooperativ hyresrätt är ett mellanting mellan en bostadsrätt och en vanlig hyresrätt. Den boende betalar en upplåtelseinsats som är betydligt lägre än insatsen för en motsvarande bostadsrätt. Den kooperativa hyresrätten kan inte säljas, men den boende får tillbaka sin insats vid flytt. Den om tecknar sig för en kooperativ hyresrätt blir medlem i föreningen Futura Clara och får inflytande över sitt boende.

Mer om Futura Clara

För mer information:
Martin Lundblad, Sälj- & Marknadsansvarig på Riksbyggen i Göteborg
Bostad Väst, martin.lundblad@riksbyggen.se eller 031-704 56 12

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll

Futura Clara

Riksbyggen erbjuder nybyggda kooperativa hyresrätter för unga vid Lindholmshamnen i Göteborg

Nu kan unga vuxna teckna sig för Riksbyggens kooperativa hyreslägenheter i kvarteret Futura vid Lindholmshamnen i Göteborg. Hyresrätterna, som byggs i föreningen Futura Clara, kommer att vara klara för inflyttning i början av 2024. I kvarteret Futura, nära vattnet vid Lindholmskajen i Göteborg, bygger Riksbyggen sina första kooperativa hyresrätter just för unga mellan 18 och 35 år.

Riksbyggen bjuder in ungdomar till dialog om bostäder i Lindholmshamnen

Riksbyggen bjuder in ungdomar till dialog om bostäder i Lindholmshamnen

Genom både en bostadsundersökning och dialoggrupper vill Riksbyggen ta reda på hur unga vuxna ser på sitt framtida boende. I kvarteret Futura i Lindholmshamnen, Göteborg, gör Riksbyggen en stor satsning på bostäder med särskild inriktning på unga vuxna. Totalt handlar det om 197 nya lägenheter. Till exempel uppförs här för första gången en kooperativ hyresrättsföreningen för personer upp till 30 å

Riksbyggens Brf Futura Lindholmsallén, Lindholmshamnen. Föreningen är den första av tre i kvarteret och har precis som de övriga två ett särskilt fokus på bostäder för unga vuxna.

Säljstart för Riksbyggens Brf Futura Lindholmsallén i Lindholmshamnen i Göteborg

Riksbyggen startar nu försäljningen av 91 lägenheter i Brf Futura Lindholmsallén, Lindholmshamnen. Föreningen är den första av tre i kvarteret och har precis som de övriga två ett särskilt fokus på bostäder för unga vuxna. Hälften av lägenheterna i föreningen är om 1 rum och kök och nio lägenheter i Brf Futura Lindholmsallén kommer att erbjudas med Riksbyggen Hyrköp för unga vuxna.